Sağlık

Bakan Koca'dan Aşı Karşıtlığına Sert Yanıt

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı karşıtlığına ne yanıt verdi? Yeni şehir hastaneleri hakkında son bilgiler neler?

Abone Ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Aşı Karşıtlığına Net Tepki

Bakan Koca'dan Aşı Karşıtlığına Yanıt

Gazetecilerin, aşı karşıtı olup olmadığına dair yöneltilen sorulara Koca, şu yanıtları verdi:

"Aşı karşıtlığı konusu en son bize yakıştırılabilir. Türkiye'nin, bağışıklama programında bulunan çocukluk çağı aşılaması oranı yüzde 95'in üzerindedir. Dolayısıyla bizim bilime, akla, mantığa karşı olmamız söz konusu dahi olamaz. Aşı karşıtlığının mantıklı hiçbir yanı yoktur. Bizim de aşıya karşı olmak gibi bir durumumuz asla söz konusu olamaz."

Grip Aşıları ve Kovid-19

Bir gazetecinin mevsimsel grip aşılarının Kovid-19'a karşı koruyucu olup olmayacağına dair sorusuna ise Bakan Koca şunları söyledi:

"Grip aşısı için, kendisine aşı tanımlanmış herkes mevsimsel grip aşılarını yaptırmalı. Kovid-19 mevsimsel hale geldiğinde, belki grip aşısındaki mevsimsel suşlara ilave edilerek mevsimsel grip aşısı şekline dönebilir."

Yeni Şehir Hastaneleri Geliyor

Gaziantep ve İzmir'de Hastane Müjdeleri

Bakan Koca, Gaziantep Şehir Hastanesinin hasta kabulüne başladığını belirtirken, bir iki hafta içerisinde İzmir Şehir Hastanesinin de hasta kabulüne başlayacağını aktardı. "Bütün büyük şehirlerimizde şehir hastanesi yapmak üzere bir planlama yapıldı. İnşaatı devam edenlerle birlikte toplam 37'ye yakın şehir hastanemiz tamamlanmış olacak." ifadelerini kullandı.