Bakan Murat Kurum, EBRD Başkan Yardımcısı Matteo Patrone ile yaptığı görüşmede, Türkiye'deki çevresel altyapı projeleri ve iklim değişikliği ile mücadele konularını ele aldı. İkili, özellikle deprem bölgesinde hayata geçirilecek 8 çevresel altyapı projesi üzerinde durdu. Kurum, bu projelerin Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Malatya, Mersin ve Osmaniye'de gerçekleştirileceğini belirtti.

Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilir Yatırımlar

Bakan Kurum, EBRD'nin Türkiye'deki yatırımlarının yarısının sürdürülebilir altyapı projelerine yönelik olduğunu vurguladı. Ayrıca, İller Bankası ile başlatılacak iş birliğinin de bu yatırımları destekleyeceğini kaydetti. Bu ortaklığın, özellikle yeşil kalkınma ve net sıfır emisyon hedeflerine ulaşmada kritik rol oynayacağını belirtti.

İklim Değişikliği ile Mücadelede Yeni Adımlar

Bakan Kurum, Türkiye'nin 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedefleri doğrultusunda ilerlediğini, İklim Kanunu'nun Meclisten geçirilmesinin hedeflendiğini açıkladı. Ayrıca, döngüsel ekonomi anlayışını benimseyerek, atık yönetimi ve sıfır atık projeleri üzerinde durulduğunu ifade etti. Bu çabaların, çevresel sürdürülebilirlik ve ekonomiye katkı sağlayacağını vurguladı.

Kaynak: İHA