İnegöl’de gerçekleştirilen Balgöç İnegöl Şube Başkanlığı seçimlerinde, Hüseyin Ertan Başdere tekrar seçildi. Tek liste ile gidilen seçimde, mevcut başkan Hüseyin Ertan Başdere yeniden başkanlık görevine getirildi. Törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Saldız, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Aydın ve MANAV Yörük Muhacir Türkmen Boyları Federasyonu Başkanı İsmail Kösen gibi önemli isimler katıldı.

Balgöç İnegöl Şube Başkanlığı Seçimlerinde Hüseyin Ertan Başdere Yeniden Seçildi! (2)

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Saldız, törende yaptığı konuşmada, Balkan göçmenlerinin Türkiye’ye olan katkılarının büyük olduğunu vurguladı. “Balkan göçmeni demek; çalışkan, üretken, işine sahip çıkan insan demektir” diyen Saldız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Balkan göçmenleri hakkındaki sözlerine de atıfta bulunarak, köklerimizin kaybedilen topraklarda olduğunu belirtti. Her yıl Balkanları ziyaret ettiğini ve oradaki kardeşlerimize destek olmanın önemini dile getirdi.

Balgöç İnegöl Şube Başkanlığı Seçimlerinde Hüseyin Ertan Başdere Yeniden Seçildi! (5)-1

Saldız, konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, Balkan göçmenlerinin en büyük ihtiyacının bu olduğunu söyledi. Batı Trakya'da düzenlenen güreş turnuvasına katıldığını ve oradaki insanların Türkiye’den gelen en küçük desteğe dahi ne kadar muhtaç olduğunu aktardı. Büyükşehir Belediyesi olarak bu süreçte taşın altına ellerini koyacaklarını belirten Saldız, Balkanlarla bağların koparılmayacağını ve oradaki hizmetlerin devam edeceğini söyledi.

Balgöç İnegöl Şube Başkanlığı Seçimlerinde Hüseyin Ertan Başdere Yeniden Seçildi! (4)

Seçimin ardından Hüseyin Ertan Başdere, tüm katılımcılara teşekkür ederek, Balgöç İnegöl şubesinin Balkanlar ve Kafkaslar’dan gelen insanları savunan güçlü bir sivil toplum örgütü olarak görev yapacağını ifade etti. Birlik ve dayanışma ruhuyla çalışmalarına devam edeceklerini vurgulayan Başdere, destek veren herkese teşekkür etti.

Balgöç İnegöl Şube Başkanlığı Seçimlerinde Hüseyin Ertan Başdere Yeniden Seçildi! (6)

Muhabir: Abdullah Argun