Milli Savunma Bakanlığı'nın son dakika açıklamasına göre, Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesine yapılan terör sızma girişimi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin dikkatli ve etkin müdahalesi ile önlendi. Açıklamada, 12 kişilik PKK/YPG'li terörist grubundan 9'unun etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Kahraman komandolarımız, Barış Pınarı bölgesine yönelik sızma girişimini başarıyla önledi. Dün gece saldırı hazırlığındaki teröristlere ateş destek vasıtalarıyla müdahale edildi." ifadeleri kullanıldı.

Pençe-Kilit Bölgesinde 23 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, ayrıca Pençe-Kilit Harekat bölgesinde gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bu operasyonlar, Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelikti.

Operasyonlarda Artan Başarı

MSB tarafından yapılan son açıklamada, "Pençe-Kilit Harekât bölgesindeki terörist saldırıların ardından Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarımız hız kesmeden devam ediyor. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 23'e yükseldi." denildi.

"Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, sınır güvenliğimizi korumak ve terör tehditlerini bertaraf etmek için her an tetikte ve kararlı." - Milli Savunma Bakanlığı

Editör: Fırat Çelik