30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü, Bursa’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği fener alayı, binlerce Bursalı'nın katılımıyla tarihi anlara sahne oldu.

Atatürk Caddesi boyunca yürüyen vatandaşlar, zaferin coşkusunu omuz omuza yaşadı. Yürüyüşün sonunda Altıparmak’taki Atatürk Stadyumu alanında toplanan kalabalık, Türk müziğinin güçlü sesi Nilüfer’in konseriyle coşkuyu doruğa çıkardı.

Genc Gazete Bursa Mustafa Bozbey Zafer Bayrami (7)

Tarihi yürüyüşe büyük katılım

Yürüyüş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve binlerce Bursalı’nın katılımıyla gerçekleşti.

Tarihi Belediye Binası önünden başlayan yürüyüş, Atatürk Caddesi’ni dolduran vatandaşların ellerindeki fenerler ve Türk bayrakları eşliğinde Altıparmak Atatürk Stadyumu alanına kadar sürdü.

Başkan Bozbey, "Bursa, bu coşkuyu özlemişti. 30 Ağustos, hepimizin zaferidir," dedi.

Genc Gazete Bursa Mustafa Bozbey Zafer Bayrami (6)

Coşkunun önünü kimse alamaz

Yürüyüş öncesi konuşan Başkan Bozbey, Bursa’nın Zafer Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladığını belirterek, “Artık bu coşkunun önünü kimse alamaz.

Katılan herkese teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı. Bozbey, zaferin önemini vurgularken, "Bu zafer, bir ulusun yeniden doğuşunun ifadesidir," dedi.

"30 Ağustos sabahı, yüreklerde yeni bir umudun kıvılcımı yanıyordu. Göklerden kara bulutlar çekilmiş, yerini özgürlüğün ışığına bırakmıştı."

Genc Gazete Bursa Mustafa Bozbey Zafer Bayrami (3)

Anılarımızı yaşatacağız

Başkan Bozbey, Bursalılara verdiği müjdede, şampiyonluklara ev sahipliği yapan Atatürk Stadyumu’nun kapalı tribününü yeniden yapacaklarını açıkladı. “Bu statta anılarımız var. Gelecek kuşaklara bu anıları aktarmak sorumluluğumuz,” dedi.

Genc Gazete Bursa Mustafa Bozbey Zafer Bayrami (1)

30 Ağustos özgürlüğümüzün temel taşıdır

Bozbey, 30 Ağustos’un özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç ve kararlılığın simgesi olduğunu belirterek, bu zaferin önemini kavramayanların tarihi anlamını asla anlayamayacaklarını söyledi.

"Bugün bu topraklarda hür ve tam bağımsız olarak yaşamamızı, 30 Ağustos zaferimize borçluyuz," dedi.

Genc Gazete Bursa Mustafa Bozbey Zafer Bayrami (4)

Bursa haberleri için TIKLAYIN!

Kaynak: Bursa Büyükşehir Belediyesi bülten