Bursalılar 700 ton karpuz ve kavuna ücretsiz olarak ulaştı

Mustafakemalpaşa'da düzenlenen 'Başkan Bozbey Burada' projesi kapsamında vatandaşların sorunlarını dinleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, çiftçilerin mahsullerinin tarlada kaldığını öğrendi. Bozbey, hemen harekete geçerek Tarım Peyzaj AŞ'ye talimat verdi ve tarlada kalan yaklaşık 700 ton kavun ve karpuzun değerinde alınarak ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtılmasını sağladı.

Genc Gazete Tarlada Kalan 700 Ton Karpuz Ve Kavunu Bursalılara Ücretsiz (2)

Ürünler Çiftçiden Değerinde Alındı

Bozbey, düşük fiyat teklif edilen çiftçilerin mağdur olmaması için ürünlerin değerinde alınmasını sağladı. Çiftçilerin ürünlerini 2-3 liraya almak isteyen aracılara karşı Bozbey, Tarım Peyzaj AŞ'yi devreye sokarak ürünlerin direk çiftçiden ve değerinde alınması talimatını verdi.

"Başkan Bozbey Burada" projesi çerçevesinde makamını Mustafakemalpaşa ilçesine taşıyan Bozbey, çiftçilerin sorunlarını dinleyerek hemen çözüm üretti.

Genc Gazete Tarlada Kalan 700 Ton Karpuz Ve Kavunu Bursalılara Ücretsiz (4)

Mahsuller İhtiyaç Sahiplerine Dağıtıldı

Mustafakemalpaşa ve Karacabeyli çiftçilerden alınan ürünler, Bursa'nın çeşitli bölgelerinde vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı. Toplamda 700 ton civarında ürün alımı gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede bu dağıtımı gerçekleştirmeyi hedefliyor.

"Biz de Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak onlara sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz."

Genc Gazete Tarlada Kalan 700 Ton Karpuz Ve Kavunu Bursalılara Ücretsiz (3)

Bozbey'in Sözü Jet Hızıyla Yerine Getirildi

Başkan Bozbey'in Mustafakemalpaşa'da çiftçilere verdiği söz, ertesi gün gerçekleştirildi. Çiftçilerden alınan kavun ve karpuzlar vatandaşlarla buluşturuldu. Bozbey, bu yardım kampanyasının amacını şu sözlerle dile getirdi:

"İnanıyorum ki çiftçimiz de bir nefes almıştır. Çünkü önümüzdeki yılda yine o alanı işlemek zorunda. Bir geliri olması gerekiyor, umudunu da oraya bağlamış."

Genc Gazete Tarlada Kalan 700 Ton Karpuz Ve Kavunu Bursalılara Ücretsiz (5)

Bursa haberleri için TIKLAYIN!

Kaynak: İHA