Saldırıda Trump yaralandı

Donald Trump, Butler, Pensilvanya'da düzenlediği mitingde konuşma yaparken, birdenbire silah sesleri yükseldi. Saldırganın açtığı ateş sonucu Trump sağ kulağından yaralandı ve hemen tıbbi müdahale için güvenli bir yere alındı. Olayda, saldırgan Gizli Servis tarafından etkisiz hale getirildi ve bir miting katılımcısı hayatını kaybetti. Suikast girişimi ile ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldı.

Genc Gazete Başkan Trump'a Suikast Girişimi! (3)

Kürsüde konuştuğu sırada 7 el silah sesinin duyulmasının ardından kanayan kulağını tutan ve yumruğunu havaya kaldırarak tepki gösteren Trump, korumaları tarafından çembere alınarak zırhlı aracıyla olay yerinden uzaklaştırdı.

Genc Gazete Başkan Trump'a Suikast Girişimi! (5)

Olay sırasında miting alanında da panik yaşanırken Trump'ın yüzünün ve kulağının kanlı olduğu görüldü.

Genc Gazete Başkan Trump'a Suikast Girişimi! (9)

Trump'ın İlk Açıklamaları

İyiyim ve tıbbi muayeneden geçiyorum.

Bu sözlerle Trump, olay sonrasında sağlık durumu hakkında bir açıklama yaptı. Kampanya sözcüsü Steven Cheung, Trump'ın durumunun iyi olduğunu ve şu anda yerel bir tıbbi tesiste kontrol altında olduğunu bildirdi.

Genc Gazete Başkan Trump'a Suikast Girişimi! (2)-1

Amerikan Liderlerinden Tepkiler

Joe Biden: "Şiddete Yer Yok"

Herkes, herkes bunu kınamalıdır.

ABD Başkanı Joe Biden, olayı şiddetle kınayarak, Amerika'da siyasi şiddete yer olmadığını vurguladı. Biden, ulusal birlik çağrısında bulunarak, Trump ile en kısa sürede görüşmek istediğini de ekledi.

Genc Gazete Başkan Trump'a Suikast Girişimi! (8)

Kamala Harris: "Şiddet Olaylarına Toleransımız Yok"

Bu tür şiddet olaylarının ulusumuzda yeri yoktur. Hepimiz bu iğrenç eylemi kınamalı ve daha fazla şiddete yol açmaması için üzerimize düşeni yapmalıyız.

Genc Gazete Başkan Trump'a Suikast Girişimi! (6)

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Trump'ın yaralanmasını ve saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı.

Trump'ın kampanya sözcüsü Steven Cheung da Trump’ın bir sağlık tesisinde kontrolden geçtiğini belirterek, "Başkan Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı davranan korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor. Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor. Daha fazla ayrıntı gelecek" açıklamasında bulundu.

Genc Gazete Başkan Trump'a Suikast Girişimi! (7)

Trump'a yapılan bu suikast girişimi, Amerika Birleşik Devletleri'nde siyasi kutuplaşmanın derinleştiğini ve siyasi şiddetin arttığını gösteriyor. Olay, hem ulusal hem de uluslararası alanda büyük yankı uyandırdı.

Genc Gazete Başkan Trump'a Suikast Girişimi! (1)

Musk'tan da destek geldi

Olayla ilgili X hesabından açıklama yapan Musk, Trump’ın suikast girişiminin olduğu videoyu paylaşarak "Başkan Trump'ı tamamen destekliyorum ve hızlı bir şekilde iyileşmesini umuyorum" dedi.

Genc Gazete Başkan Trump'a Suikast Girişimi! (11)

Toplanmaya Başladılar!

Trump destekçileri sosyal medya üzerinden New York 5. Cadde üzerinde bulunan Trump Tower'ın önünde toplanma çağrısı yaptı. Polisin Trump Tower'ın önünde yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlemleniyor.  Trump Tower'ın önünde toplanan kalabalık yaralanan Trump'ın tedavisinin ardından burada bulunan evine gelmesini beklediklerini belirttiler.

Genc Gazete Başkan Trump'a Suikast Girişimi! (10)

Kaynak: İHA