Bursa'nın İznik ilçesi, bu kez bir hayvan sevgisi hikayesiyle gündemde. Annesini doğum sırasında kaybeden Mercan adlı kuzu, Karanfil ailesinin şefkatli kollarında yeni bir yaşam buldu. Sadece 2,5 aylıkken ailenin bir parçası haline gelen Mercan, şimdi herkesin ilgisinin odağında.

Genç Gazete Bebek Gibi Baktıkları Kuzu (6)

Aileden biri gibi oldu

Ayşe Karanfil, bir altın günü etkinliğinde karşılaştığı Mercan'a ilk görüşte bağlandı. İki yavru kuzudan biri olan Mercan, Karanfil ailesinin gözetimi altında hızla büyüyor. Evde bir bebek gibi bezlenen ve biberonla beslenen Mercan, ailenin peşinden bir an olsun ayrılmıyor. Ayşe Karanfil, bu bağlılığı, "Evin bir bireyi oldu artık, çocuğumuz oldu," sözleriyle ifade ediyor.

Genç Gazete Bebek Gibi Baktıkları Kuzu (4)

Mercan, ailenin köpeğiyle bahçede dolaşırken, sahillerde ve çarşı pazarda da Ayşe Karanfil'e eşlik ediyor. Yenişehir Aydoğdu köyünden alınarak evlerine getirilen kuzu, şimdi onlarla birlikte her yere gidiyor ve bu gezilerde büyük ilgi görüyor.

Genç Gazete Bebek Gibi Baktıkları Kuzu (3)

Bursa Gürsulu kadınlar, bu çalıştayda bir araya geldi Bursa Gürsulu kadınlar, bu çalıştayda bir araya geldi

Mercan, sahildeki gezintilerde vatandaşların ilgi odağı oluyor. İnsanlar onunla fotoğraf çektiriyor ve sevgilerini elleriyle besleyerek gösteriyor. Ayşe Karanfil, kuzunun ilgi görmesinden duyduğu mutluluğu ve Mercan'ın ailelerine katkısını dile getirirken, "Her gittiğimiz yerde kuzumuzu da götürüyoruz," diyor.

Genç Gazete Bebek Gibi Baktıkları Kuzu (2)

Ayşe Karanfil, “Gün için gittiğim Yenişehir Aydoğdu köyünde annesi ölen bu kuzuyu gördüm ve çok etkilendim arkadaşımdan istedim verdi. Aldım eve getirdim evin bir bireyi olduğu çocuğumuz oldu artık. Altını bağlıyoruz. Sahile, çarşıya, pazara, bahçeye onunla gidiyoruz” dedi.

Genç Gazete Bebek Gibi Baktıkları Kuzu (1)

Kaynak: İHA