İnegöl'de kandil gecelerinde gelenek haline gelen helva ikramları, bu yıl da Mevlid Kandili'nde devam etti. Hz. Muhammed’in (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) doğumunun yıldönümü olan bu mübarek günde, İnegöl Belediyesi tarafından Yeşil Camide vatandaşlara bin kişilik helva dağıtıldı. Belediye Başkanı Alper Taban, namaz sonrası ikram etkinliğine katılarak vatandaşların kandilini tebrik etti.

Genc Gazete Inegol Belediyesi Kandil Helvasi (4)

Mevlid Kandili geleneği bin kişilik helva ikramıyla devam etti

İnegöl Belediyesi'nin her yıl düzenlediği helva ikramı geleneği, bu yıl da Mevlid Kandili’nde sürdürüldü. Yatsı namazı sonrasında Yeşil Camide gerçekleştirilen bu etkinliğe yoğun katılım oldu. Başkan Alper Taban, vatandaşlarla bir araya gelerek, kandil vesilesiyle birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Genc Gazete Inegol Belediyesi Kandil Helvasi (6)

Başkan Taban, vatandaşların kandilini tebrik etti

"Mevlid Kandili’nde geleneğimizi sürdürerek bin kişilik helva ikramında bulunduk. Rabbim ibadetlerimizi kabul etsin inşallah."

Belediye Başkanı Alper Taban, Mevlid Kandili'nin önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik içinde bu kutlu günü idrak etmenin sevincini yaşadıklarını belirtti. Taban, "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğumunun yıl dönümünü bir kez daha kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mevlid Kandilimiz mübarek olsun, ibadetlerimiz kabul olsun" dedi.

Genc Gazete Inegol Belediyesi Kandil Helvasi (7)

Yeşil Camide geleneksel kandil ikramı

Kandil gecelerinde İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen helva ikramı, ilçede bir gelenek haline gelmiş durumda. Her yıl kandil gecelerinde düzenlenen bu etkinlik, hem manevi duyguların pekişmesine hem de vatandaşların bir araya gelmesine vesile oluyor. Mevlid Kandili'nde de bu gelenek sürdürüldü ve Yeşil Camide bin kişilik helva dağıtıldı.

Genc Gazete Inegol Belediyesi Kandil Helvasi (5)

Vatandaşlar Başkan Taban ile sohbet etti

Helva ikramları sonrasında Başkan Alper Taban, mahalle sakinleriyle bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Vatandaşlar, bu güzel geleneğin devam etmesinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, Başkan Taban da tüm İnegöl halkının Mevlid Kandili’ni tebrik etti.

Genc Gazete Inegol Belediyesi Kandil Helvasi (2)

İnegöl haberleri için TIKLAYIN!

Genc Gazete Inegol Belediyesi Kandil Helvasi (1)-1

Kaynak: İnegöl Belediyesi Bülten