1. Bir uçak, tam da ülke sınırında düşerse, hayatta kalanlar nereye gömülür?

Bu soruyu duyduğunuzda hemen hayatta kalanların hangi ülkeye ait olduğuna dair düşünmeye başlarsınız, değil mi? Ancak burada küçük bir tuzak var! Cevap: Hayatta kalanlar gömülmez! Çünkü onlar hayatta kaldı! 😄

2. Bir yarışta ikinci kişiyi geçerseniz, kaçıncı olursunuz?

Hızlı bir yarış hayal edin ve ikinci kişiyi geçtiniz... Birinciliği aldınız mı? Cevap: Hayır, ikinci olursunuz! Çünkü sadece ikinci kişiyi geçtiniz ve onun yerine geçtiniz. Birinciyi geçmediğiniz sürece birincilik size ait olmaz.

3. Bir çocuğun 7 kız kardeşi var. Her kardeşin bir kardeşi varsa, toplamda kaç kardeş var?

Bu soruyu hızlıca hesaplamaya mı çalıştınız? Ancak soruya dikkatlice bakmak gerekiyor. Cevap: 7 kardeş var! Çünkü her birinin kardeşi zaten birbirleri, yani toplam sayı zaten 7’dir.

Beyin Jimnastiğine Var Mısınız İşte Aklınızı Zorlayacak Eğlenceli Sorular!

4. Bazı aylar 30, bazı aylar 31 çeker. Peki kaç ayda 28 gün vardır?

Birçoğumuz hemen “Şubat” demeye meyilliyizdir. Ancak doğru cevap daha basit! Cevap: Tüm ayların 28 günü vardır! Çünkü her ayda en az 28 gün bulunur.

5. Bir odada dört köşe var. Eğer her köşede bir kedi oturuyor ve her kedi üç kedi görüyor, odada kaç kedi var?

Bu soru, ilk başta biraz kafa karıştırıcı olabilir. Ancak burada doğru bir mantık yürütmek gerekiyor. Cevap: Odada 4 kedi var! Çünkü her köşedeki kedi, diğer üç köşedeki kediyi görüyor.

Beyin Jimnastiğine Var Mısınız İşte Aklınızı Zorlayacak Eğlenceli Sorular! (2)

6. Bir nehirden karşıya geçmek için nasıl bir köprü kullanmalısınız?

Bu soruyu hemen çözmek için köprü tiplerini düşünmeye başlamış olabilirsiniz. Ancak işin içinde başka bir mantık var. Cevap: Donmuş bir köprü! Çünkü donmuş bir köprü, nehrin karşısına geçmek için oldukça güvenlidir.

7. Bir asansörde yukarı çıkıyorsunuz. Asansör, en son katı geçmeye devam ederken neden aşağıya inmez?

Bu sorunun cevabı oldukça basit ama düşündürücü. Cevap: Çünkü asansör çatı katına ulaşıyor. En son kata gelindiğinde daha yükseğe çıkmak mümkün değil.

Beyin Jimnastiğine Var Mısınız İşte Aklınızı Zorlayacak Eğlenceli Sorular! (4)

8. Hiç kırılmadan neyi tutamazsınız?

Cevabı düşündüğünüzde, bu sorunun cevabı gerçekten sizi gülümsetecek. Cevap: Sözünüzü! Çünkü bir kez verdiğiniz sözü tutmazsanız, onu kırmış olursunuz.

9. Eğer denizde yaşıyorsanız, hiç ıslanır mısınız?

Denizde yaşamak kulağa güzel gelse de, bu sorunun cevabı biraz düşündürücü olabilir. Cevap: Tabii ki ıslanmazsınız, çünkü denizanasısınız! Denizin içinde yaşamak, sizin için normal bir şey olurdu.

Beyin Jimnastiğine Var Mısınız İşte Aklınızı Zorlayacak Eğlenceli Sorular! (3)

10. Hangi hayvan sabahları dört ayak, öğlen iki ayak, akşam üç ayakla yürür?

Bu soru aslında eski bir Yunan bilmecesidir ve cevabı insan hayatına dair çok anlamlı bir hikâye taşır. Cevap: İnsan! Bebekken emekleyerek (dört ayak), yetişkin olunca yürüyerek (iki ayak) ve yaşlanınca baston kullanarak (üç ayak) hareket ederiz.

Kaynak: Haber Merkezi