Dünya Ekonomik Forumu'nun Global Risks Report'unda yer alan bu gerçek, siber suçların ekonomiye maliyetinin 2025 yılına kadar yıllık 10,5 trilyon dolara ulaşmasının beklendiği bir dönemde daha da önem kazanıyor.

Siber Güvenliğin Geleceği ve Yeni Tehditler

Yapay Zeka ve Siber Saldırılar

html-css-collage-concept-with-hacker_23-2150061984

Siber Güvenlik Uzmanı Baran Erdoğan, dijitalleşmenin ve karmaşık teknoloji altyapılarının yarattığı yeni dönemde yapay zeka teknolojilerinin de siber saldırılarda yer alacağını öngörüyor. Erdoğan'a göre, bu yeni dönemde insan zekası ve yapay zekanın ortak hareket ettiği saldırılar daha sık görülecek.

"Önümüzdeki dönem için şunu öngörebiliriz; firmalar siber saldırılardan etkilenmeye devam edecek ve bu saldırıların bir kısmı yapay zeka tarafından yapılacaktır." - Baran Erdoğan

internet hacker

Ekonomik Zararların Boyutu

Erdoğan, siber saldırıların ekonomik sonuçlarına dair, zararların milyar dolarlar seviyesinde olduğunu belirtiyor. Kurumlar ve bireyler, sadece doğrudan zararlarla değil, ikincil olarak veri sızıntıları sonucu oluşan dolandırıcılık ve özel hayat ihlalleriyle de karşı karşıya kalıyor.

Kurumların Bütüncül Yaklaşım İhtiyacı

Erdoğan, kurumların siber güvenlik konusunda bütüncül bir yaklaşım benimsemeleri gerektiğini, açık bırakılan her koruma önleminin büyük riskler taşıdığını vurguluyor.

Yapay Zeka Defans Sistemlerinin Önemi

Yüksek dijitalleşmeye sahip firmaların yapay zeka ile yapılan saldırılara daha fazla maruz kalacağını belirten Erdoğan, bu tehditlere karşı yapay zeka defans sistemlerinin geliştirilmesinin zorunlu hale geleceğini ifade ediyor.

internet hacker dolandırıcı

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:

https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G

KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?

Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.

Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;

0532 696 30 57

Editör: AYHAN BAYRAKTAR