BioNTech'in CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, şirketin 2030 yılında önce ilk mRNA tabanlı kanser aşılarını onaylamayı hedeflediğini duyurdu.

BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin'den flaş açıklama

Şahin, her hastaya özel kanser aşıları geliştirmek için tümör özelliklerini analiz ettiklerini ve aşılarını bağışıklık sisteminin tümörleri tanıyıp yok etmesini sağlayacak şekilde özelleştirdiklerini söyledi. 

Ayrıca, antikor ve ilaç konjugatları (ADC) kullanımının kanser tedavisinde önemli bir rol oynayabileceğine dikkati çekti.

Uğur Şahin, BioNTech'in CEO'su olarak yapmış olduğu açıklamada, şirketin 2030 yılından önce ilk mRNA tabanlı kanser aşılarını onaylamayı hedeflediğini ve özel kanser aşıları geliştirmeye odaklandığını söyledi. 

Şahin, bu hedefe ulaşmak için her hastanın kanser özelliklerini analiz yaptıklarını, bağışıklık sistemini tümör hücrelerini tanıyıp yok etmeye yönlendirecek özellikleri seçtiklerini belirtti.

Ayrıca, antikor-ilaç konjugatları (ADC) kullanımına dikkati çekerek, bu yöntemin kemoterapiyi hedefe yönlendirerek tümörleri küçültme potansiyeline sahip olduğunu bir kez daha vurguladı. 

Şahin, ADC'lerin klasik kemoterapi yerine giderek daha çok kullanılacağına inandığını ve 2025-2029 yılları arasında diğer tedavi edici yaklaşımlar için deneme verilerine sahip olmayı planladıklarını açıkladı.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57