Borsa İstanbul'da bir günü daha geride bıraktık. BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,27 değer kaybıyla 8.464,93 puandan tamamlasa da, tüm zamanların en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

Endekslerdeki Hareketlilik ve ABD İstihdam Raporu

Önceki kapanışa göre 23,05 puan azalan endeks, toplam işlem hacmiyle 126,5 milyar lira düzeyinde hareket etti. Bankacılık endeksi yüzde 1,32 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,32 değer kazandı.

borsa-12

Sektör Endekslerinde Kazanan ve Kaybedenler

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran, yüzde 4,30 ile menkul kıymet ve yatırım ortaklığı olurken; en çok gerileyen ise yüzde 3,45 ile spor oldu.

ABD İstihdam Raporunun Etkisi

ABD'de tarım dışı istihdam, eylülde 336 bin kişi artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Bu, 8 ayın en yüksek artışını kaydetti.

Analistler, "ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin iş gücü piyasasının dirençli kalmaya devam ettiğine işaret ettiğini belirtti."

Bu güçlü istihdam raporu, yatırımcıların, ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını uzun bir süre yüksek tutacağına ilişkin endişelerini artırdı. Analistler, faiz artırımlarının devam edebileceğine yönelik beklentilerin yükseldiğini ifade etti.

borsa-11

Önümüzdeki Haftanın Gündemi

Haftaya yurt içinde ödemeler dengesi ve sanayi üretimi; yurt dışında ise ABD, Almanya ve Çin'de enflasyon, İngiltere ve Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi raporlarıyla birlikte Fed ve Avrupa Merkez Bankası'nın toplantı tutanakları piyasaların odağında olacak. Teknik açıdan ise, analistler BIST 100 endeksinde 8.500 ve 8.600 seviyelerini direnç, 8.300 ve 8.200 puanlarını destek konumunda görmekte.

borsa-10

Önemli Not: AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi'ne göre, ekonomistler cari işlemler hesabının ağustosta 820 milyon dolar açık vermesini bekliyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR