Kırkpınar'da dereceye giren pehlivanlar

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde sonuçlar şöyle oluştu:

KIRKPINAR 10

Baş:

1- Yusuf Can Zeybek (Antalya)

2- İsmail Balaban ( Antalya)

3- Mehmet Yeşil Yeşil (Balıkesir)

3- Hüseyin Gümüşalan (Kocaeli)

Başaltı:

1- Enes Doğan (Antalya)

2- Osman Kan (Antalya)

3- Bekir Eryücel (Çorum)

3- Yunus Emre Yaman (Ankara)

Büyük Orta Büyük Boy:

1 - Hüseyin Soğukoğlu (Kocaeli)

2- Yunus Emre Akman (Kocaeli)

3 - Ömer Yasir Gökkaya (Antalya)

4- Cafer Hami Çarkacı (Çanakkale)

Küçük Orta Büyük Boy:

1 - Rıza Durmuş (Antalya)

2 - Ömer Faruk Kırat (Ankara)

3 - Mert Arıcı (Yalova)

3 - Adil Kıvrak (Antalya)

Küçük Orta Küçük Boy:

1 - İhsan Derin (Balıkesir)

2 - İlker Durmuş (Antalya)

3 - Ramazan Yıldız Çilenker (Antalya)

3 - Tuğberk Koç (İstanbul)

Deste-3: (Deste büyük)

1 - Murat Gonca (İstanbul)

2 - Ömer Bulut (Antalya)

3 - Yusuf Kırat (Ankara)

3 - Hüseyin Coşkun (Antalya)

Deste-2: (Deste orta)

1 - Beytullah Uludağ (Zonguldak)

2 - Umut Erdoğan (Denizli)

3 - Hüseyin Şenel (Samsun)

3 - Yusufcan Akdaş (Balıkesir)

Deste-1: (Deste küçük)

1 - Oğulcan Yurdakul (İstanbul)

2 - Efe Rüştü Atuntaş (Tokat)

3 - Osman Nuri Çıldan (Muğla)

3 - Hüseyin Aykut (Çanakkale)

Ayak:

1 - Necip Bülbül (Balıkesir)

2 - Yılmaz Kalyoncu (Kahramanmaraş)

3 - Barış Kemal Yiğit (Kocaeli)

3 - Oğulcan Humar (Bursa)

Tozkoparan:

1 - Mustafa Yıldız (Antalya)

2 - Yasin Uzun (İstanbul)

3 - Eren Bilgiç (Antalya)

3 - Muhammed Ali Şipal (Denizli)

Teşvik-2:

1 - Emre Baran (Muğla)

2- Mustafa Ekin (Kocaeli)

3 - Muhammet Mustafa Kalyon (Yalova)

3 - Mehmet Başkan Bozkurt (Antalya)

Teşvik-1:

1 - Aydın Can Gümüşdağ (Edirne)

2 - Hamza Yakup Oran (Bursa)

3 - Mustafa Yanmaz (Yalova)

3 - Fırat Bozca (Balıkesir)

Minik-2:

1 - Rüstem Öztürk (Bursa)

2 - Gökdeniz Alperoğlu (İstanbul)

3 - İsmet Emir (Balıkesir)

3 - Hasan Hüseyin Şahin (Balıkesir)

Minik-1:

1- Enes Yasin Kalender (Çorum)

2- Bedirhan Zeki Demir (Muğla)

3- Yusuf Tosuncuk (İstanbul)

3- Ali Bakan (Denizli)

En İyi Peşrev:

1 - Ali Rıza Özkaralar (Edirne)

2 - Caner Yaykın (Edirne)

3 - Tevfik Gülten (Edirne)

Kırkpınar'da  Antalyalı pehlivanlar ön plana çıktı

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bu yıl en çok madalya Antalya'ya gitti.

Ayrıntılar haber grafiğimizde;

20230712_5_082F48496E9ED456B8D176F6BFAE4F130

Başpehlivan Zeybek, altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyor

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde İsmail Balaban'ı yenerek başpehlivanlığı kazanan Yusuf Can Zeybek, 3 yıl üst üste başpehlivan olarak, 26 yıldır sahibini bulamayan altın kemerin ebedi sahibi olmayı hedefliyor.

AA-20230710-31639289-31639288-BASPEHLIVAN_ZEYBEK_ALTIN_KEMERIN_EBEDI_SAHIBI_OLMAK_ISTIYOR

Kırkpınar'da bir turu kura çekimi sonrası güreşmeden geçen daha sonra başpehlivanlar Rıza Yıldırım, Mustafa Taş, Fatih Atlı, Mehmet Yeşil Yeşil ve finalde İsmail Balaban'ı yenerek büyük başarı elde eden Zeybek, AA muhabirine, yıllar süren çalışmalarının karşılığını başpehlivan olarak almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Başpehlivan olmanın kendisini daha da motive ettiğini ifade eden Zeybek, "Bu duracağım anlamına gelmiyor. Hedeflerim devam edecek. Çalışacağız sürekli. Durmayacağız. İnşallah önümüzdeki müsabakalara daha iyi, daha motive ve daha mutlu gireceğiz. Bu kemer başlangıçtı, inşallah daha güzellerini yapacağız." dedi.

"Güzel bir duygu ustalarımızı yenmek"

KIRKPINAR 3

Zeybek, kendisinden daha tecrübeli başpehlivanları yenmenin mutluluk verici olduğunu belirtti. Ustaların Sarayiçi Er Meydanı'nda kemer almış tecrübeli pehlivanlar olduğunu vurgulayan Zeybek, "Daha önceki başpehlivanlar bizden daha tecrübeli ve bu atmosferi yaşamış insanlar. Güzel bir duygu ustalarımızı yenmek ama bizde usta-çırak ilişkisi biraz farkı olduğu için biz yensek de yenilsek de her zaman ustanın elini öperiz. Onlar da bizi hoşgörüyle karşılar, alnımızdan öperler ve sarılırlar. Çok güzel bir spor maneviyatı çok büyük." ifadelerini kullandı.

"Çok güzel bir duygu o caddede yürümek"

KIRKPINAR 8

Zeybek, başpehlivanlık güreşi sonrası kent merkezinde vatandaşları selamlayarak hamama yürümenin heyecan verici olduğunu belirtti.

Kalabalığı görünce çok mutlu olduğunu ifade eden Zeybek, "Edirne'ye çarşamba günü geldiğimde merkeze gittik. 'Kemeri alacağım ve bu caddeden yürüyeceğim.' dedim. O hayali kurdum ve kemeri aldık, o caddede yürüdük. Vatandaşlara çok teşekkür ediyorum gecenin o saatine kadar bekledikleri için. Bir hatamız kusurumuz varsa özür diliyorum. Bazı vatandaşlar fotoğraf çektirmek istiyor, yoğunluk oluşuyor. Biz de yürümek istiyoruz. O hatalar adına özür dilerim. İnşallah telafi ederiz o hatalarımızı da. Çok güzel bir duygu o caddede yürümek, oradan hamama gitmek. Her başpehlivanın hayalidir o da." diye konuştu.

"Nasibimizi sonuna kadar arayacağız"

Zeybek, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı unvanına sahip olmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Her güreşçinin önce başpehlivan olup sonra kemeri almayı hedeflediğini belirten Zeybek, "Ondan sonraki hedef kemeri 3 kere üst üste alıp ebedi sahibi olmaktır. Biz çok şükür başpehlivan olduk, sonra kemeri aldık. İnşallah üst üste 3 kere alırız, kemerin ebedi sahibi oluruz. Kemeri almak için kanımızın son damlasına kadar çalışacağız. İnşallah o kemeri alırız ve bu camiadaki o duyguyu (ahlı atın kemer) kırarız. Bakalım artık önümüzdeki seneler ne gösterecek. Nasibimizi sonuna kadar arayacağız." diye konuştu.

"Ahlı altın kemer"

KIRKPINAR 5

Güreşi kazanarak emanetçisi olduğu altın kemeri 1 yıl süresince takan başpehlivan, bir sonraki yıl Kırkpınar'da başarılı olamazsa kemeri iade ediyor.

Üç yıl fire vermeden üst üste Kırkpınar'da şampiyon olan başpehlivan ise altın kemerin ebedi sahibi oluyor.

Yaklaşık 1,5 kilo ağırlığında, 22 ayar 480 gram altından imal edilen altın kemeri ilk kez, 1960 yılında İbrahim Karabacak aldı.

Daha sonraki yıllarda seriyi tamamlayan Ordulu Mustafa Bük (1966-1967-1968), Karamürselli Aydın Demir (1976-1977-1978), Denizlili Hüseyin Çokal (1982-1983-1984) birer kez altın kemerin sahibi olurken, Karamürselli Ahmet Taşçı, Cumhuriyet tarihinde altın kemeri iki kez (1990-1991-1992 ve 1995-1996-1997) elde etti.

1997 yılından bu yana başpehlivanlık unvanını üst üste 3 kez hiçbir pehlivan elde edemediği için 26 yıldır altın kemer daimi sahibini arıyor.

2001 yılındaki 640. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin 3. kez ebedi sahibi olmak için finalde mücadele eden Ahmet Taşçı, Vedat Ergin'le güreşinde hakemlerin kararlarına kızarak güreşi sonlandırmış, rakibinin elini kaldırarak Ergin'i galip ilan etmişti.

Söz konusu müsabakadan hakem hatalarını gerekçe göstererek çekilen Ahmet Taşçı, "O kemer ahlı, kimseye gitmez." diyerek serzenişlerini çeşitli platformlarda dile getirmişti.

Altın kemer, güreş camiasında bu nedenle "ahlı altın kemer" olarak nitelendiriliyor.

 

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı Yusuf Can Zeybek oldu

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, İsmail Balaban'ı mağlup eden Yusuf Can Zeybek kazandı.

 

ADIM ADIM FİNAL

KIRKPINAR 2

İsmail Balaban'ın Şahali Kurt, Mecit Yıldırım, Cengizhan Şimşek, Özkan Yıldırım ve Hüseyin Gümüşalan'ı, Yusuf Can Zeybek'in ise bir turu güreşmeden geçerek Rıza Yıldırım, Mustafa Taş, Fatih Atlı ve Mehmet Yeşil Yeşil'i yenerek geldiği finalde iki Antalyalı başpehlivan çayıra cazgırların anonsuyla davet edildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim çayıra inerek başpehlivanlara başarı diledi.

Balaban ve Zeybek kol bağlaması sonrası peşreve çıkarken, iki başpehlivan da izleyiciler tarafından coşkuyla karşılandı.

2013 ve 2017 yıllarında altın kemer kuşanan İsmail Balaban'la 2021 yılından bu yana Kırkpınar'da baş boyunda güreşen Yusuf Can Zeybek, yakın tarihte 24. Kumluca Yağlı Güreşleri ile 2. Kaş Yağlı Güreşleri'nde karşı karşıya gelmiş, bu müsabakaları Balaban kazanmıştı.

Meydan başhakemlerinden Kocaeli bölgesinden Olgay İnce'nin yönettiği müsabaka, İsmail Balaban'ın ataklarıyla başladı. Yusuf Can Zeybek, müsabakanın büyük bölümünü İsmail'in kasnağa ataklarını savuşturmakla geçirdi.

Karşılaşmanın 14. dakikasında kaşı açılan Yusuf Can Zeybek'e müdahale için sağlık ekipleri çayıra çağrıldı. Müdahale sırasında kısa süre duran güreş yeniden başladı. Müsabakanın 23. dakikasında İsmail Balaban'ın kasnaktan rakibinin bacağını yakalaması heyecanı yükseltti ancak Yusuf Can Zeybek'in atağı bertaraf etmesiyle güreş normal seyrine döndü.

Normal sürenin bitimine on dakika kala Yusuf Can Zeybek'e pasif güreştiği gerekçesiyle ihtar verildi. Bu karardan sonra güreş biraz daha hareketlense de 40 dakikalık normal sürede yeniş çıkmaması nedeniyle "altın puan" da denilen puan alanın kazanacağı bölüme geçildi.

GÜREŞE BAŞLAMADAN BAŞPEHLİVANLARIN BİRBİRİNE SARILMALARI SEYİRCİDEN BÜYÜK ALKIŞ ALDI.

KIRKPINAR 3

Müsabakanın 49'uncu dakikasında Yusuf Can Zeybek, İsmail Balaban'ın dalmasından faydalanarak rakibini bacağından yakalayıp düşürerek arkasına geçti ve aldığı puanla başpehlivanlığı kazanmayı başardı.

"ALLAH'A ŞÜKÜRLER OLSUN, BU DUYGUYU BANA YAŞATTI"

KIRKPINAR 4

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde İsmail Balaban'ı yenerek başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek, büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi.

Başpehlivan Zeybek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kırkpınar'a inanarak geldiğini, kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Kendisine destek veren herkese teşekkür eden Zeybek, "Çok mutluyum, bu anı çok beğendim, Allah bana da nasip etti. Ustama çok teşekkür ederim. Her zaman yanımda oldu, beni destekledi. Ben buradan seyircilere sesleniyorum. Biz burada sadece maçımızı yapıyoruz. Ustam her zaman 'Kim iyiyse o galip gelsin.' diyor. Allah ondan razı olsun. Buraya inanarak geldim. 'Bu kemeri alacağım. Edirne sokaklarında yürüyeceğim.' dedim. Allah'a şükürler olsun, bu duyguyu bana yaşattı. Buradan bütün seyircilerime teşekkür ediyorum. Ekran başından izleyen tüm seyircilere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

BAŞPEHLİVAN YUSUF CAN ZEYBEK ALTIN KEMERİ KUŞANDI

KIRKPINAR 5

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde rakibi İsmail Balaban'ı yenerek başpehlivan olan Yusuf Can Zeybek, altın kemerini kuşandı.

Final güreşleri ardından şeref tribünü önündeki podyumda ödül töreni düzenlendi.

Başpehlivanlık boyunda birinci olan Yusuf Can Zeybek, ikinci İsmail Balaban, üçüncüler Hüseyin Gümüşalan ve Mehmet Yeşil Yeşil podyuma davet edildi.

Başpehlivanların kupa ile madalyaları Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından takdim edildi. Bakan Bak, başpehlivan Zeybek'in altın kemerini de taktı.

Diğer boylarda dereceye giren pehlivanların ödülleri Edirne Vali Vekili Sıdkı Zehin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, CHP Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan, İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, CHP Edirne milletvekilleri Ahmet Baran Yazgan ile Ediz Ün, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim tarafından verildi.

Ödül töreninin tamamlanması sonrası geçen yılın başpehlivanı Mustafa Taş tarafından cuma günü göndere çekilen Türk bayrağı, bu yılın başpehlivanı Zeybek tarafından İstiklal Marşı eşliğinde indirildi.

BAŞPEHLİVAN YUSUF CAN ZEYBEK, HAMAM GELENEĞİNİ SÜRDÜRDÜ

KIRKPINAR 8

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde İsmail Balaban'ı yenerek başpehlivanlığı kazanan Yusuf Can Zeybek, geleneği devam ettirerek hamamda yıkandı.

Başpehlivanlık güreşi sonrası doping kontrolü için numune veren Zeybek, daha sonra Sarayiçi'nden çıkarak kent merkezine geldi.

Bankalar Caddesi'nde kalabalık tarafından alkışlarla karşılanan Zeybek, tebrikleri kabul etti, isteyenlerle fotoğraf çektirdi.

Ardından Selimiye Camisi yanındaki Saray Hamamı'na giden başpehlivan Zeybek, burada Cami İmamı Erdal Albayrak tarafından karşılandı.

ALBAYRAK, ZEYBEK'İ TEBRİK EDİP KUR'AN-I KERİM HEDİYE ETTİ.

KIRKPINAR 9

Okunan duanın ardından Zeybek, hamama girerek yıkandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kırkpınar Başpehlivanı Zeybek'i kutladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin sahibi olan Başpehlivan Yusuf Can Zeybek'i tebrik etti.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin sahibi olan Başpehlivan Yusuf Can Zeybek'i canı gönülden tebrik ediyorum. Ata sporu geleneğimizi devam ettiren, emek veren tüm pehlivanlarımıza şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

BAKAN BAK'TAN KIRKPINAR BAŞPEHLİVANI YUSUF CAN ZEYBEK'E TEBRİK

KIRKPINAR-1

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde İsmail Balaban'ı yenerek başpehlivanlığı kazanan Yusuf Can Zeybek'i kutladı.

Bakan Bak, tebrik mesajında, "Tarihi Sarayiçi Er Meydanı'nda bu yıl 662'ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde rakibi İsmail Balaban'ı yenerek altın kemeri kazanan Yusuf Can Zeybek'i kutluyorum. Dünyanın en uzun soluklu spor organizasyonlarından olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde mücadele eden tüm güreşçilerimize tarihi mirasımızın yaşatılmasına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Geçmişi geleceğe taşımanın gururunu gelecek yıllarda da yaşamayı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kırkpınar'da dereceye giren pehlivanlar

KIRKPINAR 7

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde sonuçlar şöyle oluştu:

Baş:

1- Yusuf Can Zeybek (Antalya)

2- İsmail Balaban ( Antalya)

3- Mehmet Yeşil Yeşil (Balıkesir)

3- Hüseyin Gümüşalan (Kocaeli)

Başaltı:

1- Enes Doğan (Antalya)

2- Osman Kan (Antalya)

3- Bekir Eryücel (Çorum)

3- Yunus Emre Yaman (Ankara)

Büyük Orta Büyük Boy:

1 - Hüseyin Soğukoğlu (Kocaeli)

2- Yunus Emre Akman (Kocaeli)

3 - Ömer Yasir Gökkaya (Antalya)

4- Cafer Hami Çarkacı (Çanakkale)

Küçük Orta Büyük Boy:

1 - Rıza Durmuş (Antalya)

2 - Ömer Faruk Kırat (Ankara)

3 - Mert Arıcı (Yalova)

3 - Adil Kıvrak (Antalya)

Küçük Orta Küçük Boy:

1 - İhsan Derin (Balıkesir)

2 - İlker Durmuş (Antalya)

3 - Ramazan Yıldız Çilenker (Antalya)

3 - Tuğberk Koç (İstanbul)

Deste-3: (Deste büyük)

1 - Murat Gonca (İstanbul)

2 - Ömer Bulut (Antalya)

3 - Yusuf Kırat (Ankara)

3 - Hüseyin Coşkun (Antalya)

Deste-2: (Deste orta)

1 - Beytullah Uludağ (Zonguldak)

2 - Umut Erdoğan (Denizli)

3 - Hüseyin Şenel (Samsun)

3 - Yusufcan Akdaş (Balıkesir)

Deste-1: (Deste küçük)

1 - Oğulcan Yurdakul (İstanbul)

2 - Efe Rüştü Atuntaş (Tokat)

3 - Osman Nuri Çıldan (Muğla)

3 - Hüseyin Aykut (Çanakkale)

Ayak:

1 - Necip Bülbül (Balıkesir)

2 - Yılmaz Kalyoncu (Kahramanmaraş)

3 - Barış Kemal Yiğit (Kocaeli)

3 - Oğulcan Humar (Bursa)

Tozkoparan:

1 - Mustafa Yıldız (Antalya)

2 - Yasin Uzun (İstanbul)

3 - Eren Bilgiç (Antalya)

3 - Muhammed Ali Şipal (Denizli)

Teşvik-2:

1 - Emre Baran (Muğla)

2- Mustafa Ekin (Kocaeli)

3 - Muhammet Mustafa Kalyon (Yalova)

3 - Mehmet Başkan Bozkurt (Antalya)

Teşvik-1:

1 - Aydın Can Gümüşdağ (Edirne)

2 - Hamza Yakup Oran (Bursa)

3 - Mustafa Yanmaz (Yalova)

3 - Fırat Bozca (Balıkesir)

Minik-2:

1 - Rüstem Öztürk (Bursa)

2 - Gökdeniz Alperoğlu (İstanbul)

3 - İsmet Emir (Balıkesir)

3 - Hasan Hüseyin Şahin (Balıkesir)

Minik-1:

1- Enes Yasin Kalender (Çorum)

2- Bedirhan Zeki Demir (Muğla)

3- Yusuf Tosuncuk (İstanbul)

3- Ali Bakan (Denizli)

En İyi Peşrev:

1 - Ali Rıza Özkaralar (Edirne)

2 - Caner Yaykın (Edirne)

3 - Tevfik Gülten (Edirne)

BAŞPEHLİVAN BUGÜN BELLİ OLACAK

20230708_5_013974832587B4DBDBC12783060352371

Sarayiçi Er Meydanı’nda 53 pehlivanın mücadele verdiği başpehlivanlık güreşlerinde, finallerin ardından altın kemerin sahibi olacak başpehlivan belirlenecek. Ödülü 1 milyon TL

ER MEYDANINDA SON GÜN

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde son gün müsabakaları başladıAA-20230709-31629660-31629659-662_TARIHI_KIRKPINAR_YAGLI_GURESLERINDE_SON_GUN_MUSABAKALARI_BASLADI

Organizasyonun üçüncü gününde çayıra minik-1 boy pehlivanları çıktı. Öğle saatlerinde ise başpehlivanlar çeyrek finalde karşı karşıya gelecek.Orhan Okulu, Hüseyin Gümüşalan, Kürşat Şevki Korkmaz, Özkan Yılmaz, Mehmet Yeşil Yeşil, İsmail Balaban, Fatih Atlı ve Yusuf Can Zeybek yarı finale yükselmek için mücadele edecek.

Bugün Kırkpınar'a gelecek yıl güreş ağalığı yapacak ağa da ihale yoluyla seçilecek.

Türkiye'nin başpehlivanının belirleneceği final güreşi sonrası organizasyon sona erecek.

14 BAŞPEHLİVAN ÜST TURDA

AA-20230708-31628017-31628016-662_TARIHI_KIRKPINAR_YAGLI_GURESLERI_BASPEHLIVANLIK_2_TUR_MUSABAKALARI_TAMAMLANDI

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık 2. tur güreşleri tamamlanırken, 14 başpehlivan üst tura yükseldi.

Edirne'de Tarihi Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilen güreşlerde, kura sonucu eşleşmeler yapıldı. Çektiği kura sonucu Serhat Gökmen bir üst tura güreşmeden çıktı.

Turun en çabuk biten karşılaşması Mecit Yıldırım'la İsmail Balaban arasında geçti. Müsabaka 10. dakikada Balaban'ın zaferiyle sonuçlandı.

Karşılaşmalardan en çok merak edilen müsabakaların başında Ali Gürbüz-Ertuğrul Dağdeviren güreşi geldi. Cüsse olarak eşit iki pehlivanın güreşinin önemli bir kısmı hareketsiz geçti. Puanlama kısmı da kaybetmeyi istemeyen iki pehlivanın taktiksel güreşiyle sürdü, her ikisi de risk almadan güreşti. Her iki pehlivana da bu bölümde pasif güreştiği gerekçesiyle ikişer ihtar verildi. Üçüncü ihtarın yenilme anlamına gelmesiyle hareketlenen güreşte Ali Gürbüz, puanı kaparak zaferi yakaladı.

Orhan Okulu ile Furkan Durmuş Altın'ın güreşi de hareketli geçen güreşlerdendi. Orhan Okulu diğer rakiplerine uyguladığı geri iterek, sürerek yorma taktiğini Furkan Durmuş'a da denedi. Zaman zaman güreş alanı dışına güreşin taşınması nedeniyle karşılaşma durdu. Furkan Durmuş, Orhan Okulu'nun kurduğu oyunları sık sık bozarak iyi bir mücadele verdi ancak rakibine yenilmekten kurtulamadı.

Cengizhan Şimşek'le Yıldıray Akın güreşinin geneli ise yerde geçti. Yıldıray Akın'ın dinlenir pozisyonundaki duruşu seyircinin tepkisini aldı, aynı zamanda pehlivan kule hakemliğince pasif güreştiği gerekçesiyle ihtarla uyarıldı. Cengizhan Şimşek puanlama bölümünde rakibinden puan alarak üst tura adını yazdırdı.

Serhat Gökmen'in direkt yükseldiği turda rakiplerini yenen İsmail Balaban, Özkan Yılmaz, Kürşat Şevki Korkmaz, Mehmet Yeşil Yeşil, Orhan Okulu, Hüseyin Gümüşalan, Yusuf Can Zeybek, Emre Erkal, Cengizhan Şimşek, Fatih Atlı, Mustafa Batu, Hamza Köseoğlu, Ali Gürbüz de üçüncü tura çıktı.

AA-20230707-31612162-31612161-662_TARIHI_KIRKPINAR_YAGLI_GURESLERI_EDIRNEDE_BASLADI

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, minik boy pehlivanların güreşleriyle Edirne'de başladı

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri minik boy pehlivanların güreşleriyle başladı. Organizasyonda 3 gün boyunca 53'ü başpehlivan 2 bin 141 pehlivan, rakibinin sırtını yere getirmek için mücadele verecek.

BİTMEYEN EFSANE GÜREŞ

3-237

Kırkpınar'ın ilk akıncı pehlivanları yenişemeden can verdiği için "bitmeyen efsane güreşin" devamı olarak sürdürülen 6,5 asırlık organizasyon, 7-9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek.

Bitmeyen Efsane Güreş Kırkpınar güreşleri hakkında herşey haber grafiğimizde;

5-134

4-166

2-520

20230706_5_0FC3332F901744F8AB72B67E2820573F8

Editör: AYHAN BAYRAKTAR