Ömer Halisdemir

Ömer Halisdemir, 1974 yılında Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde yedi çocuklu bir ailede dünyaya geldi.

Çocukluğunu burada geçiren Halisdemir, okul sonrası çobanlık yaparak ailesine destek oldu. Hatice Halisdemir ile evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adında iki çocuğu olan Halisdemir, sade bir yaşam sürdü.

Genc Gazete Ömer Halisdemir (16)

Beni ayakta tutan o çocuktu

Babası oğlunu şu sözlerle anlatıyor: "Benim en çok güç aldığım destek aldığım çocuğumdu. Nasıl ki çocukken işte güçte en büyük yardımcımsa meslek sahibi olduğunda da en büyük destekçim oldu. Kardeşlerini çok severdi. Onlar için çok şey yaptı. Bütün kardeşlerine sahip çıktı. Beni ayakta tutan o çocuktu."

Genc Gazete Ömer Halisdemir (21)

15 Temmuz Gecesinin Unutulmaz Anları

15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye, tarihinin en karanlık gecelerinden birini yaşadı. Hain darbe girişimi sırasında Ömer Halisdemir, gösterdiği cesaretle bu girişimin seyrini değiştirdi.

1999 yılında piyade astsubay olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine katılan Halisdemir, yurt içinde ve yurt dışında birçok görevde bulundu.

Genc Gazete Ömer Halisdemir (19)

Vur Emri ve Kahramanca Müdahale

15 Temmuz Gecesi FETÖ hainleri tarafından Makam aracı 3 araç tarafından sıkıştırılan Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, pusudan kurtulmayı başardı. Darbe girişimi anlayan ve Özel Kuvvetler Karargahı'nda ele geçirilmek istendiğini öğrenen Aksakallı, karargahtaki nöbetçi subaylara ulaşmaya çalıştı.

  Zekai Paşa karargahı aradığında darbeci Semih Terzi'nin: "Ben oraya geliyorum, kışlanın emniyetini sağlayan içeriye komutanlardan kimseyi almayın, gerekirse ateş edin" emri verdiğini öğrendi.

Genc Gazete Ömer Halisdemir (18)

Hakkım helal olsun, siz de helal edin

En güvendiği askeri  Astsubay Ömer Halisdemir'i arayan Zekai Paşa: "Sana vatanımız ve milletimiz adına tarihi bir görev veriyorum. Tuğgeneral Terzi vatan hainidir. Onu karargaha girmeden öldür. Bunun sonunda şehadet var, biliyorsun. Seninle yirmi yıllık beraberliğimiz var hakkını helal et." dedi.

Ömer Halisdemir de bu emir üzerine, "Başüstüne komutanım. Hakkım helal olsun, siz de helal edin" yanıtını verdi.

Genc Gazete Ömer Halisdemir (17)

FETÖ'cü hain Semih Terzi, 02.16 sıralarında helikopterlerle Özel Kuvvetler Komutanlığına geldi.  Ömer Halisdemir karargah binası girişindeki ağaçlık alana saklandı.

Ömer Halisdemir, Helikopterden inip karargah binasına yürüyen darbeci askerlerin arasına karıştı ve silahını çekerek Terzi'ye üç el ateş etti. Hain Terzi yere yığılırken Ömer Halisdemir karargah binasının yanındaki ağaçlık alana doğru koştu. Bu esnada Terzi'nin yanında bulunan darbeci hainler, Ömer Halisdemir'e 15 el ateş etti.

Genc Gazete Ömer Halisdemir (13)Vatan istedi vatana verdim

 Ağaçlık alanda ağır yaralı halde bulunan Ömer Halisdemir, ambulans gelmesine rağmen müdahale edilmedi. Bununla da kalmayan darbeci caniler, Halisdemir'in ölmediğini anlayınca tekrar kurşunladılar.Darbeciler, şehit ettikleri Ömer Halisdemir'in naaşını karargah önünde öylece bıraktılar  Halisdemir'in vurduğu darbeci Semih Terzi ise, GATA'ya götürülürken helikopterde öldü.

Genc Gazete Ömer Halisdemir (5)-2

 FETÖ'cüler tarafından  şehit edilen Ömer Halisdemir 42 yaşındaydı. Cenazesi, çocukluğunun geçtiği Çukurkuyu'da defnedildi.

 Cenaze sırasından Halisdemir'in babası şu sözleri söylüyordu, "Ben onu vatana yetiştirdim vatan istedi vatana verdim" 

Genc Gazete Ömer Halisdemir (14)

Darbenin seyrini değiştirdi

Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'dan aldığı "Vur" emri üzerine, darbeci general Semih Terzi'yi alnından vurarak öldüren Halisdemir, darbe girişiminin kritik bir anında cesur bir müdahale gerçekleştirdi. Bu hareket, darbenin seyrini değiştirdi.

Genc Gazete Ömer Halisdemir (12)

Şehitlik ve Ebedi Kahramanlık

Darbeci askerler tarafından şehit edilen Ömer Halisdemir, 15 Temmuz gecesi gösterdiği kahramanlıkla Türk milletinin kalbinde ölümsüzleşti. O gece, demokrasiyi savunurken canını feda eden Halisdemir'in adı, demokrasi ve vatanseverlik sembolü olarak anılmaya devam edecek.

Genc Gazete Ömer Halisdemir (11)

Adının Yaşatılması

Ömer Halisdemir'in adı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'ne verilerek ölümsüzleştirildi. Onun ismi, vatanseverlik ve kahramanlığın simgesi olarak yaşatılıyor.

Genc Gazete Ömer Halisdemir (22)

“Ömer Halisdemir, 15 Temmuz gecesi demokrasinin ve milletin bekasını korumak için canını feda eden bir kahramandır.”

Genc Gazete Ömer Halisdemir (10)

 Bir Milletin Kaderini Değiştiren Kurşun Ömer Halisdemir'in Hikayesi

15 Temmuz 2016... Türkiye, tarihinin en karanlık gecelerinden birini yaşarken, bir isim karanlığa meydan okuyan bir ışık gibi parladı: Ömer Halisdemir. O gece, sadece bir asker değil, milletinin kaderini omuzlayan bir kahramandı.

Genc Gazete Ömer Halisdemir (15)

Niğde'nin mütevazi bir köyünde doğan Halisdemir, Anadolu'nun saf ve temiz topraklarında yetişmiş, vatan sevgisini her şeyden üstün tutan bir yiğit evladıydı. Askerlik mesleğini seçmesi, bu sevgiyle yoğrulmuş kalbinin doğal bir sonucuydu. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yapan Halisdemir, "vatan" kelimesinin hakkını her nefeste veren bir askerdi.

Genc Gazete Ömer Halisdemir (9)

15 Temmuz gecesi, hain darbe girişimi Türkiye'yi kana bulamaya çalışırken, Halisdemir'in kalbi daha güçlü bir şekilde çarptı. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışan darbeci general Semih Terzi'yi durdurmak, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için tarihi bir görev üstlendi. Komutanı Zekai Aksakallı'nın emri, onun için tartışmasız bir buyruktu.

Genc Gazete Ömer Halisdemir (5)-1

Karanlığın en yoğun olduğu anda, Halisdemir cesaretin ve fedakarlığın timsali oldu. Terzi'yi etkisiz hale getirmek için ateş etti ve darbe girişiminin seyrini değiştiren kurşunu sıktı. O kurşun, sadece bir hain generalin değil, aynı zamanda karanlık bir planın da sonu oldu.

Genc Gazete Ömer Halisdemir (6)-1

Halisdemir, o gece şehadet şerbetini içerken, geride unutulmaz bir kahramanlık destanı bıraktı. Onun cesareti, Türkiye'nin demokrasisine ve milli iradeye olan inancıyla birleşerek, milyonlara ilham kaynağı oldu.

Genc Gazete Ömer Halisdemir (4)-1

Bugün, Türkiye'nin dört bir yanında Ömer Halisdemir'in adı okullara, caddelere, parklara veriliyor. Onun anısını yaşatmak için düzenlenen törenler, vatan sevgisinin ve kahramanlığın ne anlama geldiğini bizlere bir kez daha hatırlatıyor.

Genc Gazete Ömer Halisdemir (2)-1

Ömer Halisdemir'in hikayesi, sadece bir askerin kahramanlık öyküsü değil, aynı zamanda milletimizin direniş ve demokrasiye olan bağlılığının bir sembolüdür. Onun adı ve yaptığı fedakarlıklar, nesiller boyu hatırlanacak ve saygıyla anılacaktır.

Genc Gazete Ömer Halisdemir (1)-1