Günün dikkat çekici gelişmesi, teknoloji sektörünün yüzde 2,13'lük kazancı olurken, sigorta sektörü yüzde 4,82 ile en büyük kaybı yaşadı.

Küresel Piyasalar ve Fed'in Etkisi

Analistler, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın son açıklamalarının küresel piyasalarda dalgalı bir seyir yarattığını belirtiyor. Powell'ın "şahin" tavrı ve enflasyonla mücadeledeki belirsizlikler, piyasaları etkiliyor.

piyasa borsa

Fed Başkanı Powell'ın Açıklamaları

"Enflasyonu yüzde 2 hedefine düşürecek kadar kısıtlayıcı bir para politikası duruşuna ulaşıldığından emin olmadıklarını belirterek, gerekmesi halinde para politikasını daha da sıkılaştırmakta tereddüt etmeyeceklerini söyledi."

borsA-8

Haftanın Beklentileri

Önümüzdeki hafta, ödemeler dengesi, bütçe dengesi ve konut satışları gibi yerel ekonomik verilerin yanı sıra, Avrupa Merkez Bankası ve ABD'deki ekonomik veriler de piyasaların radarında olacak.

borsa piyasa

Endekslerdeki Teknik Durum

Analizlere göre, BIST 100 endeksinde 7.750 puan önemli bir destek seviyesi olarak belirtilirken, 7.950 ve 8.020 puanlar ise direnç seviyeleri olarak öne çıkıyor.

Ekonomist Beklentileri

AA Finans Ödemeler Dengesi Beklenti Anketi'ne göre, ekonomistler eylül ayında 1 milyar 529 milyon dolar fazla bekliyor. 2023 yıl sonu cari işlemler açığı beklentisi ise 43,4 ile 49,4 milyar dolar arasında değişiyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR