Bıst 10 endeksi yerel seçimlerin ardından ilk güne pozitif başladı. İlk günlerde 9258 seviyesine kadar yükseldi ve günün belirli saatlerinde ise satışlar 8960 seviyesine geldi.

Günün sonuna doğru geri çekilme meydana gelse de sonradan toparlandı ve yüzde 17 orantıda değer kazanımı meydana gelerek 9157,54 seviyesinde günü tamamladı. Uzmanlara göre yaşanan  bu durum son derece olumludur. Son 22 güne bakıldığında ise zamanların ortalamanın üstünde kalması sebebi ile olumlu seyredeceği öngörülüyor. 

Borsa En Çok Hangi Aylarda Yükselir?

Birçok kişi borsanın en çok hangi aylarda yükseldiğini merak etmektedir. Siz de bunlardan biriyseniz doğru sayfada bulunduğunuzu belirtmek isteriz. Yapılan araştırmalara göre borsanın en fazla ocak ve aynı zamanda aralık ayında yükselişe geçtiği ve getiri sağladığı görülmüştür. 

Borsa Hangi Gün Düşer?

Genel olarak borsa haftanın ilk günü yani pazartesi günü düşük olması ve daha sonra ise artışa geçmektedir. Haftanın son günü olan cuma günü ise diğer ürünlere göre  bir tık daha yükselişe geçtiği görülür. Bu  yazımızda  borsanın hangi gün düşüşe geçtiği ile alakalı sizlere detaylı bilgiler vardır. Şimdi ise hisse senedi kaçta alınmalı konusunda bahsetmek ve sizleri bu konuda aydınlatmak istiyoruz. 

Borsa Tahminleri (Uzman Birinin Görüşü)

Benzin ve Motorine Son Durak: Otogazda Dev İndirim! Benzin ve Motorine Son Durak: Otogazda Dev İndirim!

Hisse Senedi Kaçta Alınmalı?

Hisse senedi almak istiyorsanız 10.30 ve 12.00'de  saatleri arasında olabilmeniz mümkün olur. Halk arz saatleri 10.30 ve 12.00 arasındadır ve aynı zamanda arta kalan pay için saat ise 10.30-12.30 arasındadır.

Düşecek Hisse Nasıl Anlaşılır?

Şirketin borçları artış gösteriyorsa ya da gelirleri azalıyorsa kar elde etme olayı yoksa bir yönetimde sürekli olarak bir değişiklik söz konusu ise hisse fiyatında düşüşler meydana gelebilir. Bunun yanı sıra şirketin maliyet tabloları detaylı bir şekilde incelendiği takdirde hissenin düşüşe  geçip geçmeyeceği belli olur.  Borsa genel olarak arz miktarına ve aynı zamanda talebe bağlı olarak düşer ve çıkar. Örnek vermek gerekirse bir ürünün bolluğu bulunuyor ise bu ürünün fiyatı düşüş gösterecektir.

Kaynak: Tamer Ekimci