Börek severlere müjde! Bugün, acının o leziz tadıyla buluşan, çıtır çıtır bir börek tarifiyle geldik. Hem kolay yapılıyor hem de misafirlerinize farklı bir tat sunmak istiyorsanız tam size göre! İşte, mutfağınıza renk katacak acılı börek tarifi:

T25 El Acmasi Tadinda Hazir Y 592

Malzemeler:
⦁    3 adet yufka
⦁    300 gram kıyma
⦁    1 büyük soğan (incecik doğranmış)
⦁    2-3 adet yeşil biber (acı biber tercih edenler için birebir)
⦁    1 adet domates (küp doğranmış)
⦁    2 yemek kaşığı domates salçası
⦁    1 tatlı kaşığı acı biber salçası (isteğe bağlı)
⦁    Pul biber, karabiber, kimyon (acı sevenler baharatları bolca ekleyebilir!)
⦁    1 çay bardağı sıvı yağ
⦁    Tuz
⦁    Üzeri için: 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı sıvı yağ (karıştırarak böreklerin üstüne sürülecek)

HaziryufkaborekYapılışı:
⦁    Önce İç Harcı Hazırlıyoruz: Soğanı tavada biraz sıvı yağla güzelce kavurun, pembeleşince kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
⦁    Biber ve Baharatlar Eklensin: Doğranmış yeşil biberleri ekleyip kavurun, ardından doğranmış domates ve salçaları ilave edin. Pul biber, karabiber, kimyon ve tuzla lezzetlendirin.
⦁    Yufkalar Sarılmaya Hazır: İlk yufkayı tezgaha serip hafifçe yağlayın. Üstüne ikinci yufkayı, onu da yağladıktan sonra üçüncü yufkayı serin. Hazırladığınız iç harcı yufkaların üstüne güzelce yayın.
⦁    Rulo Yapıp Kesiyoruz: Yufkaları rulo şeklinde sarın ve ruloyu birkaç parçaya kesin. Kestiğiniz börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
⦁    Üzerine Yoğurtlu Sos: Böreklerin üstüne yoğurt ve yağ karışımını fırçayla sürün. Fırında 180 derecede 25-30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Ve işte çıtır çıtır acılı börekler hazır! Hem sıcak servis edin, hem de çay saatlerine, kahvaltılara renk katın. Afiyetler olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ