Osmanlı'dan Cumhuriyete Uzanan Bir Yaşam

Ayşe Bayrı, Osmanlı'nın son üç padişahı Sultan II. Abdülhamit, Sultan V. Mehmed Reşad ve Sultan VI. Mehmed Vahdeddin'in dönemlerine tanıklık etti. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk'ten Recep Tayyip Erdoğan'a kadar 12 cumhurbaşkanının döneminde yaşamış olan Ayşe Nine'nin, 5 çocuğu ve 20 torunu bulunuyor. Yeni Mahalle Muhtarı Celal Lafçı, "Ayşe ninemiz 126 yaşında. Türkiye’de aynı yaşta olan herhalde yoktur. Mahallemizde yaşaması ayrı bir gurur verici" dedi.

Genc Gazete Bu Nineye Masallah 126 Yasinda (3)

Yıllara Meydan Okuyan Bir Çınar

Ayşe Nine'nin kızı Cemile Demirci, annesinin günlerini dualar okuyarak geçirdiğini ve evlatlarına hacca gitmeyi tavsiye ettiğini belirtti. Ayşe Nine'nin uzun ömrü ve sağlığı, onu ziyaret eden herkesin ilgisini çekiyor. Suluova Belediye Başkanı Rıfat Uzun, Türkiye’nin en yaşlısı olan Ayşe Bayrı’yı ziyaret etti ve sağlık durumu hakkında çocuklarından bilgi aldı. Başkan Uzun, "Elini öpüp hayır duasını istedim. 1 Temmuz 1898 doğumlu Ayşe Nine’nin sağlık durumu iyi" dedi.

Genc Gazete Bu Nineye Masallah 126 Yasinda (2)

Ayşe Nine'nin İhtişamlı Yaşamı

Seçim çalışmaları sırasında Ayşe Nine’nin yaşına şaşırarak merak eden muhtar Celal Lafçı, Ayşe Nine'yi evinde ziyaret etti. Ayşe Nine’nin 126 yıllık hayat hikayesi, tarihi olaylara tanıklık etmiş olması ve yaşam enerjisiyle genç nesillere ilham veriyor.

Osmanlı'nın son döneminden Cumhuriyet'in kuruluşuna, bugüne kadar geçen sürede, Ayşe Nine’nin hayatta kalma mücadelesi ve inancı, onu yaşadığı mahallede bir efsane haline getiriyor. Onun hikayesi, genç nesillere ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Genc Gazete Bu Nineye Masallah 126 Yasinda (1)-1

Kaynak: Haber Merkezi