Prof. Dr. Canan Karatay, Türkiye'nin önde gelen sağlık uzmanlarından biri olarak bilinmekte. Özellikle yüksek tansiyon konusunda, onun uygulamış olduğu yöntemler büyük ilgi çekiyor.

Bunu yaparsanız Yüksek Tansiyondan tamamen...

Karatay, bu sorunu bir hastalık olarak değil, vücudun bir uyarı sinyali olarak görmekte ve bu yaklaşımıyla birlikte dikkatleri üzerine çekiyor. 

Bunu yaparsanız Yüksek Tansiyondan tamamen...

Kendi hayatında uygulamış olduğu ve özgün stratejilerle birlikte yüksek tansiyonla mücadele veren Karatay, bu konuda önemli ipuçları verdi.

Sağlıklı bir diyet için sadece yemek seçimlerinden ibaret değildir, aynı zamanda bir yaşam biçimiyle, vücudu kimyasallardan ve yapay gıdalardan tamamen uzak tutmanın yanı sıra, Karatay, yeşil sebzeler, meyveler ve sağlıklı yağ kaynakları gibi doğal gıdaların tüketimini bir kez daha vurgulamakta. 

Bunlar arasında zeytinyağı, avokado, fındık gibi sağlıklı yağlar ile beraberinde balık ve et gibi protein kaynakları öne çıkıyor.

Sürekli Hareketin Önemi Ve Faydası

Karatay'ın yüksek tansiyonla mücadelede sunduğu bir diğer önemli öneri ise sürekli hareketli olmak . Düzenli ve aktif bir yaşam tarzının yüksek tansiyonu düşürmede etkili olduğunu söyleyen Karatay, bu yöntemin milyonlarca insan için bir çözüm yolu olduğunu söylüyor.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57