Bursa Çorum Alacalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin (BURÇAD) 30 Haziran 2024 tarihinde yapılan Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu'nda dernek yönetimi yeniden seçilerek güven tazeledi. Yeni Yönetim Kurulu'nda Hanifi Tonbul başkanlık koltuğunda otururken, Murat Polat, Cemilbey Çiçek, Necmettin Kars ve Dursun Temiz yönetim kurulu üyeleri olarak görev alacak.

Dernek Başkanı Hanifi Tonbul Hedeflerini Açıkladı

Seçim sonrası bir açıklama yapan BURÇAD Başkanı Hanifi Tonbul, derneğin temel amaçlarının birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak olduğunu vurguladı. Tonbul, kültürel mirası korumak, gelecek nesillere güzel bir miras bırakmak ve Bursa'da yaşayan her Alacalı'nın derneğe katılmasını teşvik etmek için çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

Alaca'lıların Gücünü Birleştirme Çağrısı

Tonbul, "Gelecekteki projelerimizi birlikte şekillendirerek Bursa'da yaşayan Alacalı'lar olarak daha fazla ses getirmek ve topluma pozitif katkılar sağlamak için bir arada olmamız büyük önem taşımaktadır. Bursa'mızın Alaca'mızın kanaat önderleri siyasileri kişilikleri ve derneğimizin kıymetli üyelerinin fikirleri, önerileri ve aktif katılımı derneğimizi daha ileri götürecektir" dedi.

Bursa'ya ve Bursa'lılara Hizmet Etmenin Gururunu Yaşıyoruz

Tonbul, Bursa'nın Türkiye'nin en güzel ve en özel şehirlerinden biri olduğunu belirterek, "Bizlere böyle güzel bir şehirde yaşamayı lütfeden yaradana şükürler olsun. Bizler gerek kamuda gerekse özel sektörde hizmet veren Alaca'lılar olarak Bursa'ya ve Bursa'lılara hizmet etmenin gurur ve onurunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

İnegöl'deki Alacalıları da Derneğe Bekliyoruz

Tonbul, derneğin sadece Bursa'daki Alacalılarla sınırlı kalmayacağını, İnegöl'de yaşayan Alacalıları da derneğe üye olmaya davet etti. Tonbul, "İnegöl'de yaşayan Alaca'lıların girişimci ruhu, ekonomiye katılımları ve katkıları, nüfusa oranı düşünüldüğünde büyük bir aile olduğumuz açıktır. Bu sebeple temennimiz BURÇAD derneğimiz altında toplanarak gücümüze güç katarak, geleceğe yön vereceğimiz çalışmalar içinde olmak önceliğimiz olacaktır" dedi.

Alaca'lı Olmanın Önemi

Tonbul, "Alaca'da doğduk Bursa' da doyduk, çocuklarımızın da Alaca'lı olduklarını unutmayacakları bu tür hemşeri buluşmalarına katılmaları bizim için çok önemlidir. Unutmayalım ki İstikbal göklerde olduğu gibi aynı zamanda köklerdedir. Kökünü unutmayan nesiller yetiştirmek dileğiyle saygılar sunarım" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Kaynak: BÜLTEN