Bursa

Bursa Gastronomi Tırı İnegöl'e Geliyor!

CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, gastronomi tırının 28 Ağustos (yarın) İnegöl’de olacağını duyurdu.

Abone Ol

13-15 Eylül 2024 tarihleri arasında Bursa Merinos Park’ta “Gelenekten Geleceğe Bursa Lezzetleri” temasıyla gerçekleştirilecek olan 3. Bursa Gastronomi Festivali hakkında bir açıklama yapan CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, bu festivalin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenleneceğini ve geçmişten geleceğe Bursa mutfağını lezzet tutkunlarıyla buluşturacağını belirtti. Şahin, Türk mutfağının sürdürülebilirliğini sağlamak adına ünlü şefler, TV programcıları, sosyal medya fenomenleri ve akademisyenlerin katkılarıyla birçok etkinliğin düzenleneceğini ve bu etkinliklerin mutfak mirasımıza önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Bursa Gastronomi Festivali’ne tüm gastronomi tutkunlarının katılabileceğini vurgulayan Şahin, festival öncesinde yapılacak tanıtım için gastronomi tırının 28 Ağustos (yarın) İnegöl’de olacağını duyurdu. Saat 19.00’da Gastro İnegöl Sosyal Tesisleri’nde Şef Esat Özata’nın rehberliğinde İnegöl Büryanı ve Mişoriz yapımı gerçekleştirilecek. Saat 20.00’de ise Bursa Kent Orkestrası’nın bir müzik dinletisi düzenlenecek.

Gastronomi tutkunları için kaçırılmayacak bu festival, Bursa’nın mutfak mirasını keşfetmek ve geleceğe taşımak isteyen herkes için ideal bir buluşma noktası olacak.