Bursa'da Meteoroloji tarafından yayınlanan 25 Ocak 2024 Perşembe günü hava tahmin raporuna göre, şehir genelinde gün boyunca etkili olan soğuk hava, gökyüzüyle birlikte en yüksek sıcaklığın 13 derece olarak ölçülmesine neden oldu. Gece saatlerinde başlayan yağışların yarın ve cumartesi günü de yer yer devam etmesi beklenirken, kar yağışı için uyarı yapıldı.

Güne Dondurucu Soğukla Başlangıç: Haftanın dördüncü iş günü, sabah saatlerinde Bursa genelinde 1 derece dondurucu soğuk bir hava ile başladı. Gökyüzü puslu ve çok bulutlu olarak belirlenirken, termometreler 3 derece seviyelerinde seyretti.

Öğle Saatlerinde Dondurucu Soğuk Sürüyor: Öğle saatlerine doğru puslu ve çok bulutlu gökyüzü devam ederken, termometreler 3 derece seviyelerinde seyrediyordu. Şehir genelinde hava sıcaklığı öğle saatlerinde 9 derece olarak ölçüldü.

Akşam Saatlerinde Hafif Yağış ve Gün Batımı: Akşam saatlerine doğru termometreler 9 dereceye düşerken, çok bulutlu gökyüzüyle birlikte gün batımı yaşandı. Akşam saatlerinde yer yer hafif yağışlar görülürken, termometreler 7 derece seviyelerinde ölçüldü.

Hafta Sonu Tahminleri: Meteoroloji'nin 5 günlük tahmin raporuna göre, haftanın son iş gününde (YARIN) sabah saatlerinde termometreler 4 derece olarak ölçülürken, gün içerisinde yağış geçişleri ve çok bulutlu gökyüzü bekleniyor. En yüksek sıcaklık 8 derece seviyelerinde olacak.

Hafta sonunun ilk gününde (CUMARTESİ) sabah saatlerinde sıcaklık 3 derece seviyelerinde ölçülüyor. Gün içerisinde yer yer yağış geçişleri ve çok bulutlu gökyüzüyle birlikte termometreler 8 derece seviyelerinde seyredecek.

Hafta sonunun son gününde (PAZAR) sabah saatlerinde buz kesen havayla birlikte 2 derece olarak ölçülen sıcaklık, gün içerisinde bölgesel olarak kar yağış geçişleri ve çok bulutlu gökyüzüyle birlikte 5 derece seviyelerinde seyredecek.

Yeni Haftaya Karla Başlangıç: Yeni haftanın ilk iş gününde (PAZARTESİ) sabah saatlerinde sıcaklıklar 1 derece seviyelerinde ölçülüyor. Gün içerisinde yer yer kar geçişleri ve çok bulutlu gökyüzüyle birlikte en yüksek sıcaklık 6 derece seviyelerinde olacak.

Sonuç olarak: Bursa'da önümüzdeki günlerde dondurucu soğuklar, yağış geçişleri ve kar bekleniyor. Vatandaşlar, hava durumu koşullarına göre tedbirli olmalı ve günlük yaşantılarını planlarken dikkatli olmalıdır. Meteoroloji tarafından yapılan güncellemeleri takip etmek önemlidir.

Editör: İHSAN KURAN