Bursa İnegöl'de ehliyet almak isteyen aday sürücülerin eğitim ve sınavları akan trafikte yapılıyor. Çevre yolunda eğitim verilen yoldan hızla geçen  araçların geçişleri sırasında, tehlikeli anlar yaşanıyor. Panikleyen acemi sürücüler nedeniyle trafikte büyük yoğunluk olduğunu ve tehlikeli anların yaşandığını söyleyen bazı çevre sakinleri, trafik eğitimi için başka alanlar bulunmasını istiyor. 

Mevzuata göre bu dersler şehir içi ya da şehirlerarası trafiğin olduğu yollarda yapılmak zorunda. İnegöl'de çok sayıda sürücü kursu tarafından verilen eğitimler nedeniyle belirlenen güzergâhlarda, özellikle hafta sonu yoğunluk yaşanıyor.  

Çok sayıda aracın geçtiği eğitim alanında zaman zaman trafik aksıyor, kazalar oluyor.  Öte yandan sürücü kurslarına ait araçlar sebebiyle iki şeritli yol tek şerite düşüyor. Burada yaşayan çevre sakinleri ise kaza riskinin çok olduğunu ve özellikle hafta sonu trafik yoğunluğu yaşandığını belirterek, eğitimin daha sakin yerlerde yapılmasını istiyor. Trafik içinde verilen eğitimin ve kurslara ait araçların oluşturduğu yoğunluk ise vatandaşların çektiği görüntülere yansıdı.

Muhabir: Abdullah Argun