İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, İnegöl'ün yaşadığı sağlık hizmetleri sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı. İnegöl'deki doktor yetersizliği ve sağlık hizmetlerinin kalitesizliği, Toktaş'ın gündeminde yer aldı. İnegöl halkının daha kaliteli sağlık hizmeti alması için gereken adımların atılması gerektiğini vurgulayan Toktaş, bu konuda Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan yazılı yanıt istedi.

İnegöl'ün Sağlık Hizmetlerindeki Düşük Standartlar

İnegöl, sanayi ve mobilya üretiminin yoğun olduğu bir ilçe olmasına rağmen sağlık hizmetlerinde ciddi eksikliklerle karşı karşıya. Türkiye genelindeki doktor sayısı ile kıyaslandığında İnegöl'deki doktor sayısı oldukça düşük kalmakta, OECD ülkeleri standartlarına ulaşamamaktadır. Milletvekili Toktaş'ın dikkat çektiği bir diğer önemli nokta ise, ilçedeki yüksek oranda gerçekleşen iş kazaları için gerekli olan Plastik cerrahi servisinin olmaması.

Sorunlar ve Sorular

Hasan Toktaş, İnegöl Devlet Hastanesi'nde kanser tedavisi bölümünün kapanması ve yakın zamanda tekrar açılıp açılmayacağına dair sorular yöneltti. Ayrıca, yoğun kesik vakalarının yaşandığı bu bölgeye bir plastik cerrahi bölümünün açılıp açılmayacağı ve sağlık personeli atamaları hakkında da bilgi talep etti. Performans sisteminin iyileştirilmesi ve özel hastanelerin yüksek maliyetlerine alternatif olarak kaliteli sağlık hizmetlerinin sunulması gerektiğini belirtti.

Whatsapp Image 2024 08 02 At 13.35.24 GencgazeteWhatsapp Image 2024 08 02 At 13.35.25 Gencgazete

Kaynak: BÜLTEN