Bursa

Bursa polisi sahte Çağrı Merkezi çetesini çökertti: 1 ayda 1 milyon liralık vurgun!

Bursa polisinin düzenlediği film gibi operasyonda, sahte çağrı merkezi kurarak vatandaşları dolandıran çete suçüstü yakalandı.

Loading...

Abone Ol

İnternetten sahte ilanlarla dolandırıcılık yaptılar

İstanbul Üsküdar'da bir evde sahte çağrı merkezi kuran çete, internet üzerinden sahte otomobil yedek parçası satışı yaparak yaklaşık 1 milyon lira dolandırdı. Çetenin ağına düşen mağdurlar, Bursa'da polise başvurdu. Bu ihbarların ardından Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

Film gibi operasyonla çete çökertildi

Bursa polisinin titiz çalışmaları sonucunda çetenin Üsküdar’da faaliyet gösterdiği tespit edildi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde düzenlenen operasyonda, polis ekipleri koçbaşlarıyla evin kapısını kırarak içeri girdi. M.K.(22), A.C.(27), Y.S.(19), M.O.A.(26) ve M.A.(22) suçüstü yakalandı.

Zanlılar adliyeye sevk edildi

Yakalanan şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. İfadelerinin ardından zanlılar adliyeye sevk edildi. Çetenin evinde yapılan aramada, çok sayıda laptop, telefon ve GSM hattına el konuldu. Zanlıların, 50'den fazla kişiyi dolandırdığı tespit edildi.

"Çetenin kurduğu sahte internet siteleriyle vatandaşları dolandırdığı, yaklaşık 1 milyon liralık vurgun yaptığı öğrenildi."

Polis dolandırıcılara göz açtırmıyor

Bursa polisinin başarılı operasyonu, dolandırıcılık faaliyetlerine karşı önemli bir darbe olarak değerlendiriliyor. Dolandırıcıların evinde ele geçirilen teknolojik ekipmanlar, soruşturmanın derinleştirilmesi için incelemeye alındı.

Bursa haberleri için TIKLAYIN!