Olay, Yenişehir ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana geldi. Özellikle yaşlı vatandaşları hedef alan bir şebeke, telefonla aradıkları kişilere "adınız terör örgütünde geçiyor" gibi gerçek dışı beyanlarla korkutarak para talep etti. Dolandırıcıların beş kişiyi kandırdığı ve bunlardan birinin 80 bin dolar kaybettiği öğrenildi. İlçe emniyet müdürlüğü, olay sonrası vatandaşları bilgilendirmek için telefon dolandırıcılığına karşı dikkatli olunmasını anlatan broşürler dağıttı.

Emniyetten Vatandaşlara Uyarı

Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, artan dolandırıcılık vakalarına karşı vatandaşları uyararak dikkatli olmalarını istedi. Dağıtılan broşürlerde, telefon dolandırıcılığına karşı alınması gereken önlemler ayrıntılı şekilde anlatıldı. Broşürde, kendisini polis, savcı veya asker olarak tanıtan kişilere inanmamaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca, arka planda gelen telsiz seslerine ve korku yaratma amaçlı senaryolara itibar edilmemesi gerektiği belirtildi.

Broşürlerde Yer Alan Uyarılar

Broşürlerde yer alan uyarılar arasında, bankaya para yatırılması veya bir yere para bırakılması taleplerine kesinlikle itibar edilmemesi gerektiği belirtildi. SMS yoluyla gelen hediye çeki veya indirim kazandınız gibi mesajlara dikkat edilmesi gerektiği ve kimlik ile kredi kartı bilgilerinin paylaşılmaması önemle vurgulandı. Sosyal medya üzerinden yüksek kazanç vaat eden işlere ve ucuz fiyatlı ürünlere karşı da dikkatli olunması istendi.

Web Whatsapp 2024 07 13T085928 977 6692182040Aeb Gencgazete

Kaynak: www.bursadabugun.com