Bursa'da Kurban Bayramı öncesi güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şehrin en yoğun bölgelerinde etkin bir şekilde denetimlerini sürdürüyor.

Kapalıçarşı, Uzunçarşı, Cumhuriyet Caddesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve alışveriş merkezleri gibi alışverişin yoğun olduğu noktalarda konuşlanan Güven Timleri Büro Amirliği ve Motosikletli Polis Timleri Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, buralarda kuş uçurtmayarak güvenliği maksimum düzeyde sağlıyorlar. Bayram alışverişi için dışarı çıkan vatandaşların huzur ve güven içinde alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla ekipler, bayram boyunca 7/24 görev başında olacak.

Sivil polisler de, yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde yaya olarak devriye gezerek yankesicilik, kapkaç ve hırsızlık gibi suçlara karşı mücadele ediyor. Özellikle toplumsal olaylara hızlı müdahale edebilmek için çeşitli kılıklara giren güven timleri, vatandaşların güvenliğini sağlamak için dikkatli bir şekilde görevlerini sürdürüyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bayram boyunca şehirde 29 bin 242 kolluk kuvveti görev yapacak. Bu sayede Bursa'nın huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmesi hedefleniyor.

Kaynak: İHA