Suuçtu Şelalesi, Çataltepe bölgesinde, Muradiyesarnıç köyü yakınlarında, Karadere altındaki fay hattının çökmesiyle oluşmuş. Granit kayalardan dökülen şelale, 38 metre yüksekliğiyle adeta gökyüzüne uzanıyor. Ayrıca etrafında 5 kilometre boyunca küçük küçük şelaleler var, bu da bölgeyi daha da etkileyici kılıyor.

Şelalenin çevresi kayın, meşe ve çam ağaçlarıyla kaplı. Burası yazın serinlemek için mükemmel bir yer. Piknik yapmak isteyenler için ahşap masalar ve ocaklar mevcut, bu yüzden hafta sonları burası epeyce kalabalık olabiliyor. Kışın şelalenin genişliği 30 metreye kadar çıkıyor, hatta sel olduğunda bu genişlik 50 metreyi bulabiliyor. Suyun kayalara çarpmasıyla ortaya çıkan görüntü ise adeta bir doğa şovu!

Suuctu Selalesi2 1 Large Gencgazete

11 Temmuz 2011’de Tabiat Parkı olarak ilan edilen Suuçtu Şelalesi, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Burada doğa sporları yapabilir, yürüyüş yapabilir veya sadece huzur dolu bir gün geçirebilirsiniz. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından korunan bu yer, doğa severler için gerçekten mükemmel bir kaçış noktası.

Eğer siz de doğayla iç içe bir gün geçirmek, serin suyun sesini dinlemek ve doğanın tadını çıkarmak istiyorsanız, Suuçtu Şelalesi sizi bekliyor!

Suuctu Selalesi Gencgazete

Kaynak: HABER MERKEZİ