Bursa'da, artan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşlar, camilerde Cuma namazı öncesinde uyarıldı.

Son dönemde internet ve telefon üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık vakalarında ciddi bir artış yaşanıyor. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, toplumu bu konuda bilinçlendirmek için camilerde özel uyarılar yapılmasına karar verdi. Cuma namazları öncesinde, imamlar tarafından cemaate yönelik yapılan duyurularla, vatandaşlar kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtan sahtekarlara karşı dikkatli olmaları konusunda bilgilendiriliyor.

Yaygın Dolandırıcılık Yöntemleri

En sık rastlanan dolandırıcılık yöntemleri arasında, kendilerini yetkili makam olarak tanıtarak para veya değerli eşya talep etmek bulunuyor. Ayrıca, "Hakkınızda icra takibi var" veya "soruşturma açıldı" gibi yalan mesajlarla kişilerin korkutulmaya çalışıldığı belirtiliyor. Bursa Emniyeti, vatandaşları bu tür mesajlara itibar etmemeleri konusunda uyarıyor.

Alınabilecek Önlemler

Vatandaşlardan, şüpheli durumlarla karşılaşmaları halinde derhal 112 Polis İmdat hattını aramaları ve en yakın emniyet birimine başvurmaları isteniyor. Ayrıca, internet üzerinden araç, bungalov ev veya tatil paketi gibi yüksek maliyetli ürünler için kaparo göndermemeleri ve kimseye IBAN numaralarını ya da telefon hatlarını vermemeleri tavsiye ediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ