Bursa Narkotik polisi, İstanbul, Yalova, Eskişehir ve Mersin’de gerçekleştirdiği eş zamanlı baskınlarla uyuşturucu ticareti yapan 67 şüpheliyi gözaltına aldı.

Operasyonlarda kaçmaya çalışan şüpheliler, gece görüşlü helikopter ve termal kameralı drone yardımıyla tek tek yakalandı. Şüphelilerden 53’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Uyuşturucu ticaretinden elde edilen 4,5 milyon lira değerindeki nakit ve gayrimenkule de el konuldu.

Genc Gazete Bursa’da Dev Uyuşturucu Operasyonu (7)

Şafak vakti eş zamanlı operasyonlar düzenlendi

Bursa’nın Yıldırım ilçesi başta olmak üzere, İstanbul, Yalova, Eskişehir ve Mersin’de eş zamanlı olarak düzenlenen baskınlar, şafak vakti gerçekleşti.

Özel Harekat ve Çevik Kuvvet’in de katıldığı operasyonda bin 500 polis görev aldı. Baskın sırasında evlerin kapıları koç başlarıyla kırılarak belirlenen şüpheliler gözaltına alındı.

Genc Gazete Bursa’da Dev Uyuşturucu Operasyonu (5)

Gece görüşlü helikopter ve drone desteği sağlandı

Operasyon sırasında kaçmaya çalışan şüpheliler, gece görüşlü helikopterler ve termal kameralı dronelar tarafından tespit edilerek yakalandı.

Ekiplerin çatıların üzerinde gerçekleştirdiği kovalamaca aksiyon filmlerini aratmadı. Özellikle narkotik köpeklerinin yardımıyla evlerde yapılan aramalarda doğalgaz boruları, kombi ve ayakkabı içlerine saklanmış yüklü miktarda uyuşturucu madde bulundu.

Genc Gazete Bursa’da Dev Uyuşturucu Operasyonu (3)

Yüklü miktarda uyuşturucu ve silah ele geçirildi

Yapılan aramalar sonucunda 23 kilo 600 gram metamfetamin, 18 kilo 840 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 11 kilo 300 gram esrar, 15 gram kokain, 6 ruhsatsız tabanca ve 3 ruhsatsız tüfek ile çok sayıda fişek ele geçirildi.

Ayrıca uyuşturucu ticaretinden elde edilen 4 milyon 500 bin TL değerinde nakit ve gayrimenkule el konuldu. Bu mal varlıkları arasında 2 arsa ve 3 araç da bulunuyor.

Genc Gazete Bursa’da Dev Uyuşturucu Operasyonu (1)

Operasyonlar hız kesmeden devam edecek

Bursa İl Emniyet Müdürü Akın Zaimoğlu, operasyonun başında ekiplere "ayağınıza taş değmesin" diyerek başarılar diledi.

Zaimoğlu, uyuşturucuya karşı mücadelenin durmaksızın devam edeceğini belirterek, "Tek bir torbacı kalmayana kadar savaşımız sürecek" dedi.

“Bu operasyonlar, uyuşturucuya karşı verdiğimiz savaşın kararlılıkla devam ettiğini gösteriyor. Şüphelilerin izini sürmek için gece görüşlü helikopter ve dronelarımızı kullanarak tüm torbacıları tek tek yakaladık.”

Genc Gazete Bursa’da Dev Uyuşturucu Operasyonu (6)

53 şüpheli tutuklandı

Gözaltına alınan 67 şüpheliden 53’ü, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheliler hakkında ise yargı süreci devam ediyor.

Uyuşturucu ticaretiyle elde edilen tüm gelir ve mal varlıklarına el konularak, suçtan kaynaklanan gelirlerin aklanması da engellendi.

Genc Gazete Bursa’da Dev Uyuşturucu Operasyonu (2)

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: İHA