Nilüfer Belediyesi, Yılın Yazarı Tomris Uyar etkinlikleri kapsamında bir fabrikayı ziyaret ederek, çalışanlara edebiyatın eşsiz dünyasını taşıdı. Yazar ve eğitmen Hakan Akdoğan'ın rehberliğinde gerçekleşen bu buluşmada, Tomris Uyar’ın yazın dünyası ve onun eserleri mercek altına alındı.
Fabrikada Edebiyat Rüzgarı
Yazar ve eğitmen Hakan Akdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte HTS Metal Kalıp Otomotiv Yan Sanayi çalışanları, üretime kısa bir mola vererek Tomris Uyar’ın yazın dünyasını yakından tanıma fırsatı buldu.
Hakan Akdoğan’dan "Sarmaşık Gülleri" Öyküsü
Akdoğan, buluşmayı Tomris Uyar'ın "Sarmaşık Gülleri" adlı öyküsünü okuyarak başlattı.
“Neden bu tür yazıları okuruz? Aslında bunlar, bizim hayatta yaşamadığımız şeyleri, bize yaşatabilen, çözemediğimiz sorunları kendi iç dünyamızda bize çözdürten bazı etkilere sahiptir”
Modern psikolojinin var olmadığı dönemlerde insanların, kitap okuyarak ya da başkalarının hikayelerini dinleyerek kendi sorunlarına çözüm bulduğuna değinen Akdoğan, edebiyatın terapötik gücünden ve kitap okumanın insana kattığı derinlikten bahsetti.
Tomris Uyar ve Kadın Yazarların Önemi
Akdoğan, Tomris Uyar gibi yazar kadınların Türkiye için taşıdığı değeri vurgulayarak, bu yazarların çalışan kadınların yaşadığı sorunlara nasıl ışık tuttuğunu anlattı.
Akdoğan’dan Kitap Okuma Vurgusu
Akdoğan, bireyin hayatta gerçek mutluluğu nerede bulabileceğine dair düşüncelerini paylaşırken, kitap okumanın hayati önemine vurgu yaptı.
“Haftada bir kitap okusanız, yılda yaklaşık 50 kitap, 50 yılda 2 bin 500 kitap eder. 2 bin 500 kitap okuyan kişiyle, hiç okumayan bir kişi arasındaki fark 100 bin kitaplıktır.”
Programın sonunda, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Baba Pala, Hakan Akdoğan’a ve HTS Metal Kalıp Otomotiv Yan Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkililerine teşekkür belgesi takdim etti.