Bursa'nın tarihi fethinin yıl dönümü törenlerine, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, Bursa milletvekilleri, belediye başkanları, muhtarlar, mülki ve askeri erkân ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mehter takımı ve kılıç kalkan ekiplerinin Fetih Kapı surlarında yerini almasının ardından törenler, İstiklal Marşı ve fetih salasının okunmasıyla başladı. Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü Yakın Çağ Tarih Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Akan Yetişir, fetih sürecinde yaşananlar ve Bursa'nın gelişim sürecini anlattı.

Genç Gazete Fetih Çoşkusu 2

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Orkun Gazioğlu, törende yaptığı konuşmada, "Bursa'nın fethi, yalnızca Bursa için değil, tüm Osmanlı ve Türk tarihi için bir dönüm noktası olmuştur. Bursa, Osmanlı'nın ilk göz ağrısı, ilk başkentidir. Bursa bir Ulu Çınar'ın kök saldığı yerdir. İşte o köklerdir bizi biz yapan" dedi. Gazioğlu, Bursa'nın Osmanlı mimarisinin doğduğu yer olduğunu ve yüzyıllarca farklı inanç ve kültürden insanların barış içinde yaşadığını belirtti.

Genç Gazete Fetih Çoşkusu 1

Bursaspor’un Borcu Kaldı mı? Enes Çelik Açıkladı Bursaspor’un Borcu Kaldı mı? Enes Çelik Açıkladı

Törenin ardından, protokol üyeleri Tophane’deki Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinde saygı nöbeti değişimini izledi. Duanın ardından, türbeler ziyaret edilerek, Bursa'nın fetih ruhu bir kez daha yaşatıldı. Fetih kutlamaları, Balabanbey Kalesi'ndeki etkinliklerle sona erdi.

Kaynak: İHA