Spor/Bursa Amatör

Bursa'da Futbol Heyecanı Başlıyor: Süper Amatör ve 1. Kümede Kuralar Çekildi!

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, 2024-2025 sezonu için Süper Amatör ve 1. Amatör Küme'nin kuralarını çekerek yeni sezonun startını verdi.

Abone Ol

Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, 2024-2025 sezonu için Süper Amatör ve 1. Amatör Küme'nin kuralarını çekerek yeni sezonun startını verdi. Cumartesi günü Merinos Gölpark'ta kulüp temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen kura çekimi, büyük bir heyecana sahne oldu.

Federasyon Başkanı Osman Kılıç'ın açılış konuşmasının ardından, 1. Amatör Küme'de mücadele edecek 62 takımın kuraları çekildi. Bu sezon, ilk iki grupta 11 takım, diğer dört grupta ise 10 takım yer alacak. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar doğrudan Süper Amatör Küme'ye yükselirken, son iki sırada bulunan takımlar ise küme düşecek.

Süper Amatör Küme'de Orhanelispor, İnegöl Karadeniz Güvenspor ve İnegöl Osmaniyespor'un lige katılmama kararının ardından toplam 34 takım kuralara dahil oldu. Üç grupta oynanacak 2024-2025 sezonunda, A Grubu'nda 12 takım, B ve C Grubu'nda ise 11'er takım mücadele edecek. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar, Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) yükselmek için play-off maçlarına çıkacak. Son üç sırada yer alan takımlar ise bir alt lige düşecek.

Maç Tarihleri Belirlendi

1. Amatör Küme maçları 12 Ekim'de, Süper Amatör Küme maçları ise 19 Ekim'de başlayacak. Takımlar, yeni sezon hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor.

Futbolseverler, yeni sezonun başlamasını sabırsızlıkla beklerken, takımlarına destek olmak için tribünlerdeki yerlerini alacaklar. Yeni sezonun centilmence ve başarılı geçmesi temennisiyle gözler sahalara çevrildi.