Binlerce kişi festivalin ilk gününe akın etti

Bursa’nın gastronomi dünyasına açılmasını amaçlayan 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali, ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla Merinos Parkı’nda büyük bir coşkuyla başladı. Festivalin ilk gününde kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler, hem Bursa’nın zengin mutfak kültürünü tanıttı hem de katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı. Şehir içinden ve şehir dışından gelen binlerce ziyaretçi, festivale akın etti.

Genc Gazete Bursa'da Gastronomi Festivali'nde Oğuzhan Koç (3)

Glutensiz süt helvası yarışması renk kattı

Festivalin öne çıkan etkinliklerinden biri, Çölyak ile Yaşam Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen ‘Glutensiz Süt Helvası Tadım Yarışması’ oldu. Renkli görüntülere sahne olan yarışma sonunda katılımcılara hediyeler verildi. Festival boyunca ziyaretçiler, Bursa’nın ünlü lezzetlerini deneyimleme fırsatı buldu.

Genc Gazete Bursa'da Gastronomi Festivali'nde Oğuzhan Koç (7)

Sağlıklı yaşam için zeytinyağının önemi anlatıldı

‘Gastro Söyleşi ve Tadım’ bölümünde Şef Dr. Esat Özata moderatörlüğünde Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya ve Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya, zeytinyağının sağlıklı yaşam üzerindeki faydalarını anlattı. Dinleyiciler, zeytinyağının doğal mucizeleri hakkında önemli bilgiler edindi.

"Bursa’nın geleneksel kültürü, gastronomiyle birleşerek unutulmaz bir deneyim sunuyor."

Genc Gazete Bursa'da Gastronomi Festivali'nde Oğuzhan Koç (5)

Bursa’ya özgü ritüeller sahnelendi

Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun sahnelediği ‘Tavuk Alma Ritüeli’, Bursa’ya özgü gelenekleri ziyaretçilere yaşattı. Festival alanında kurulan ‘Bursa Lezzetleri ve Gastronomi Müzesi’ ise ziyaretçilere görsel bir şölen sundu.

Genc Gazete Bursa'da Gastronomi Festivali'nde Oğuzhan Koç (4)

Oğuzhan Koç’tan unutulmaz bir konser

Gastronomi Festivali’nin ilk günü, ünlü Bursalı sanatçı Oğuzhan Koç’un konseriyle taçlandı. Binlerce hayranının doldurduğu Merinos Parkı’nda sahne alan Koç, sevilen şarkılarını seslendirerek hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, konser sonunda Oğuzhan Koç’a Bursa bıçağı, çini tablo ve çiçek takdim etti.

Genc Gazete Bursa'da Gastronomi Festivali'nde Oğuzhan Koç (2)

Bursa haberleri için TIKLAYIN!

Kaynak: Bursa Büyükşehir Belediyesi Bülten