Gelişen ve büyüyen şehirlerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri olan deprem riski, Bursa'da da gündemdeki yerini koruyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehirdeki binaların durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve vatandaşları bilinçlenmeye çağırdı.

AW043275_02

Deprem Gerçeği ve Bina Testleri

Bursa'da Kaç Bina Test Yaptırdı?

Bursa'da sadece 1000 binanın sağlamlık testi yaptırdığı bilgisini paylaşan Başkan Aktaş,

"Biz sadece ayna tutuyoruz. Check up yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz."

ifadelerini kullandı. Bu testlerin cezai yükümlülüğü olmadığına, sadece bilgilendirme amacı taşıdığına dikkat çekti.

AW043275_03

Yapıların Durumu Nedir?

Başkan Aktaş,

"Bursa yaklaşık 1 milyondan fazla binanın olduğu bir şehir. Yüzde 30-35'lik kısmının sıkıntılı binalar olduğunu az çok tahmin ediyoruz."

şeklinde konuştu. Şehrin gelişen yapısının yanı sıra kentsel dönüşüm projeleriyle de depreme daha hazır bir Bursa hedeflendiğini belirtti.

AW043275_07

Türkiye'deki İlklerden Bursa

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın zemin tanıma çalışmalarında Türkiye'deki ilk 3 belediyeden biri olduğunu ifade etti. Kentsel dönüşümün zorluklarına değinerek,

"Bu deprem gerçeğini görmemiz lazım. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak uzun süredir üstünde çalıştığımız planlar vardı."

dedi.

AW043275_04

Yıl Sonu Kentsel Dönüşüm Müjdesi

Alinur Aktaş, Hocahasan, Ahmetpaşa, Çarşamba ve Selimiye Mahallelerini kapsayan Altıparmak bölgesindeki kentsel dönüşüm için yıl sonunda ilk kazmanın vurulacağını açıkladı. Aktaş, bu sürecin uzun vadede şehir için büyük faydalar sağlayacağını vurguladı.

AW043275_05

Editör: Umut Gökdaş