Bursa

Bursa’da kalp krizi geçiren bir hastayı taşıyan ambulansa saldırdılar

Bursa’da hasta taşıyan bir ambulans şoförü, trafikte yaşanan tartışma sonrası darp edildi. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs tutuklandı.

Loading...

Abone Ol

Bursa'da yaşanan olayda, kalp krizi geçiren bir hastayı taşıyan ambulansın önünü kesen ve 112 çalışanlarını darp eden iki kişi yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili yaptığı açıklamada bu kabul edilemez saldırının üzerine gidileceğini belirtti. 

Bakan olayla ilgili detaylı açıklama yaptı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada geniş yankı uyandıran olay hakkında bir paylaşım yaptı. Yerlikaya, Bursa'da hasta taşıyan bir ambulansın önünün kesildiğini, ambulans şoförünün darp edildiğini ve saldırganların kısa sürede yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ambulansın önünü kesmek, ambulansa bilerek yol vermemek, ambulansın içine hasta var mı diye bakmaya çalışmak zorbalığı asla kabul edilemez. Gereği yapılacaktır."

Bakanın açıklamasına göre, şüphelilerden M.Y. tutuklanırken, S.Y. hakkında adli kontrol kararı verildi.

Sürücü ve oğlu trafikte tartıştı

Bursa'da hasta taşıyan ambulans, yoğun trafikte daha hızlı ilerlemek adına emniyet şeridinde seyrediyordu. Ancak S.Y. yönetimindeki bir otomobil ambulansın önüne geçerek durdu ve taraflar arasında bir tartışma yaşandı.

İddiaya göre, ambulans sürücüsünün hakarete varan sözleri üzerine S.Y. ve oğlu araçtan inerek ambulans şoförüne saldırdı. Olay anı ambulansın güvenlik kamerasına yansıdı.

Ambulans şoförü darp edildi, dudağına dikiş atıldı

Tartışma esnasında S.Y.’nin oğlu M.Y., ambulans şoförü Muhammet Ali K.'ya iki yumruk attı ve şoförün dudağını patlattı. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan ambulans şoförüne, hastaneye ulaştığında 12 dikiş atıldı.

Olayın ardından karakola giden ambulans sürücüsü, saldırganlardan şikayetçi oldu. Karşı taraf ise hakarete uğradıklarını öne sürerek karşı şikayette bulundu.

Saldırgan tutuklandı, dava süreci başladı

Yaşanan olayın ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.Y. serbest bırakılırken, oğlu M.Y. tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Bakan Yerlikaya, bu tür saldırıların kabul edilemeyeceğini ve suçluların adalet önünde hesap vereceğini vurguladı.

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!