Bursa Büyükşehir Belediyesi, yıllardır planlanan şehir içi deniz ulaşımını Mudanya’dan başlatarak 'Körfez Seferleri'ni hayata geçirdi. Bu proje ile deniz ulaşımı artık Bursalıların hizmetinde olacak.

34443 M T Y2 O T I0 N2 1 Gencgazete

Bursa’nın denizle iç içe yaşayan en güzel kentlerden biri olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, bu seferleri uzun zamandır hayal ettiklerini ve şimdi gerçeğe dönüştüğünü belirtti. Açılış gününde yapılan seferler ücretsiz olacak ve Bursalıların bu projeye sahip çıkması bekleniyor. Başkan Bozbey, “Bu seferleri hayal etmiştik, şimdi gerçeğe dönüştü. Bugün seferler ücretsiz yapılacak. Bursalıların körfez seferlerine sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

34443 M T Y2 O T I0 Mz Gencgazete

Modern Teknelerle Haftanın Üç Günü Sefer

Bursa Büyükşehir Belediyesi, deniz ve göllere toplam 277 kilometre kıyısı olan Bursa’nın turizm potansiyelini artırmak amacıyla önemli bir projeye imza attı. BURULAŞ tarafından Mudanya-Tirilye ve Mudanya-Gemlik-Kumla arasında yapılacak seferlerle, vatandaşlar denizin keyfini çıkararak ve zamandan tasarruf ederek seyahat edebilecek. 458 kişi kapasiteli modern teknelerle gerçekleştirilecek deniz ulaşımı, her hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak. Mudanya BUDO İskelesi’nde düzenlenen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve birçok önemli isim katıldı.

34443 M T Y2 O T I0 Mz 3 Gencgazete

Hayal Edilen Gün Geldi Çattı

Törende konuşan Başkan Bozbey, önemli bir eksikliği gidermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Bozbey, “Nasip oldu, o da bugünmüş. Vatandaşın seyahat etmesinin yanında her iki ilçede de ekonomik anlamda hareketlilik olacağına, esnafın da bu projeyle yüzünün güleceğine inanıyorum. Bursa doğal güzelliklerinin yanı sıra denizle iç içe yaşayan en güzel kentlerden birisidir. Bugün bu heyecanı hep birlikte yaşamının mutluluğunu yaşıyorum. Bu seferleri hayal etmiştik. Hayal ettiğimiz gün geldi çattı ve gerçeğe dönüştü” diye konuştu.

34443 M T Y2 O T I0 Mz 4 Gencgazete 34443 M T Y2 O T I0 Mz 6 Gencgazete

Bu Kıyılar Marmara’nın İncisidir

Başkan Bozbey, deniz ulaşımının Bursa’nın turizm potansiyelini artıracağını vurgulayarak, sahil ilçelerinde yapılan ziyaretlerde sürekli talep edilen deniz ulaşımını hayata geçirdiklerini belirtti. Bozbey, “Bursa doğal güzellikleri ve tarihi ile cennet gibi bir kent. Körfez seferleriyle Bursalıları denizin mavisiyle, doğanın yeşiliyle kucaklaştıracak ve turizmi canlandıracağız” dedi. Açılış töreninde, seferlerin yaz aylarında her güne çıkarılmasının hedeflendiği belirtildi.

Kaynak: Bursa Büyükşehir Belediyesi Bülten