Süpürgelik Mevkisi'nde Sabah Sisi Ulaşımı Felç Etti
Görüş mesafesi adeta yok oldu, araçlar ilerlemekte zorlandı
Yoğun sis sabah saatlerinde Bursa’nın Orhangazi ilçesi ile Yalova’yı birbirine bağlayan Süpürgelik Mevkisi'nde etkisini artırdı. Karayolu, sis perdesiyle kaplanırken, görüş mesafesi 70 metrenin altına kadar düştü. Her gün on binlerce aracın geçtiği bu güzergâhta sürücüler zorlu anlar yaşadı.
İstanbul yolunda trafik durma noktasına geldi
Bursa’dan İstanbul yönüne giden sürücüler, Süpürgelik’te aniden bastıran sis nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Özellikle sabah saatlerinde iş ve okul trafiğinin yoğunlaştığı dakikalarda araçlar neredeyse durma noktasına geldi.
“Sürekli bu yolu kullanıyorum ama böyle yoğun sis nadir görülür. Farları açmadan ilerlemek imkânsızdı.” – Sürücü Mehmet A.
Yetkililerden sis uyarısı ve dikkat çağrısı
Trafik ekipleri, sürücülere farlarını açık tutmaları, takip mesafesine dikkat etmeleri ve ani fren yapmamaları yönünde uyarılarda bulundu. Aynı zamanda Bursa kent merkezinde de yer yer sisin etkili olduğu, şehir içi trafiğin de bundan olumsuz etkilendiği bildirildi.
Görüş mesafesi sadece kırsalda değil kent merkezinde de düştü
Sisin yalnızca Süpürgelik Mevkisi ile sınırlı kalmadığı, Bursa'nın farklı ilçelerinde ve şehir merkezinde de trafik akışını zorlaştırdığı gözlemlendi. Özellikle sabah saatlerinde Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde de sisin ulaşımı sekteye uğrattığı ifade edildi.
İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!
Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!
Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!
Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!