Merkez Yıldırım ilçesi Vatan Mahallesi'nde sabah 08.30 sıralarında meydana gelen olayda, işe giden bir kadın başıboş sokak köpeği tarafından takip edilmeye başladı. Köpek, kadını zaman zaman yaklaşıp koşturarak yaklaşık 2 dakika boyunca peşini bırakmadı. Kadın çaresiz kaldı ve korku içinde ne yapacağını bilemedi.

Genc Gazete Bursa'da Sokak Köpeğinin Saldırdığı Kadın (7)

Kahraman Motosikletçi Yardıma Koştu

O sırada motosiklet ile işe giden Hami Durmuş, durumu fark ederek hemen yardıma koştu. Motosikletin sesi ve ayağıyla köpeği uzaklaştırmaya çalışan Durmuş, kadının güvenli bir şekilde işe gitmesini sağladı. Köpek, bir süre daha kadını takip ettikten sonra bölgeden uzaklaştı.

Genc Gazete Bursa'da Sokak Köpeğinin Saldırdığı Kadın (5)

Yaşanan Anlar Kamerada

O anlar, bir işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, Hami Durmuş'un köpeği kovalaması ve kadını kurtarması net bir şekilde görüldü.

Genc Gazete Bursa'da Sokak Köpeğinin Saldırdığı Kadın (6)

Durmuş: "Kadının Çok Korktuğunu Anladım"

"İşe gittiğim esnada bir köpeğin kadını köşeye sıkıştırdığını gördüm. Kadının çok korktuğunu anladım. Hemen motosiklet ile yardımcı olmak amaçlı köpek ile kadının yanına gittim. Önce motosiklet ile kovalamak istedim ama biraz uğraştırdı. Kadının çok korktuğunu anlayan köpek gitmedi. En son motosikletten inerek kask ile kovaladım. Kadın çok teşekkür etti ve burada hiç insan yoktu."

Genc Gazete Bursa'da Sokak Köpeğinin Saldırdığı Kadın (4)

Kaynak: İHA