Bursa

Bursa’da Taklit ve Tağşiş Ürünler Açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden sahte ve taklit gıda ürünlerine ilişkin yeni bir liste yayımladı. Yapılan denetimlerde, insan sağlığını tehlikeye atabilecek şekilde bozulmuş, taklit veya tağşiş yapılmış 498 ürün tespit edildi. Taklit ve tağşiş yapan firmalar, “güvenilirgida.tarimorman.gov.tr” adresi üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı.

Abone Ol

Bakanlık tarafından açıklanan bu liste, vatandaşların bilinçli alışveriş yapabilmesi adına büyük bir önem taşıyor. Özellikle ürünlerin içeriğinde hile yapılarak tüketicilerin yanıltıldığı ve bu durumun insan sağlığını tehdit ettiği ifade ediliyor. Denetimler sonucunda taklit ve tağşiş yapıldığı belirlenen ürünler arasında zeytinyağı, tereyağı, peynir gibi sık tüketilen ürünler dikkat çekiyor. Bu ürünlerin içeriklerinde, etiketlerinde belirtilen maddelerin dışına çıkılarak, farklı yağ ve katkı maddeleri kullanıldığı tespit edildi.

Bursa’da Taklit ve Tağşiş Yapan Firmalar Hangileri?

Bursa’da yapılan denetimlerde, bazı firmaların ürünlerinde taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edildi. Listede yer alan firmalar arasında özellikle zeytinyağı ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren işletmeler öne çıkıyor. Bursa'nın Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde yapılan denetimlerde şu ürünler sahtecilik nedeniyle kamuoyuna duyuruldu:

  • ONAY TİCARET-SABRİ AKIN (Nilüfer, Bursa): BİGALIM markalı Sızma Zeytinyağı ve diğer markalar altında sunulan zeytinyağı ürünlerinde, tohum yağları karıştırılarak ürünlerin saflığı bozulmuş.
  • YERYÜZÜ AMBALAJ GIDA (Nilüfer, Bursa): AYVALIK TAT markalı Naturel Sızma Zeytinyağı taş baskı ürününde, tohum yağları karıştırıldığı tespit edildi.
  • YEŞİL BURSA CİĞERCİSİ - HİLAL KURTULMUŞ (Osmangazi, Bursa): YBC ET VE TAVUK markalı Taze Köfte ürününde kanatlı eti ve sakatat tespiti yapıldı.
  • DARENDE SÜT ÜRÜNLERİ (Yıldırım, Bursa): Örgü Peyniri ve Tereyağı ürünlerinde bitkisel yağ ve süt yağı harici yağ kullanıldığı saptandı.
  • Denetimler Sıkılaştırıldı

    Bakanlık, gıda denetimlerini sıkılaştırarak bu tür sahteciliklerin önüne geçmeyi hedefliyor. Gıda güvenliğini sağlamayı amaçlayan denetimler sonucunda, piyasadan toplatılan ürünler kamuoyuyla paylaşılarak, sahte ve tehlikeli ürünlerin tüketime sunulması engelleniyor.

    Tüm listeye ve sahte ürünlerle ilgili detaylı bilgilere güvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Tarım ve Orman Bakanlığı, vatandaşları uyararak, sağlığı tehdit eden ürünlerin tüketilmemesi konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

    Vatandaşların Sağlığı Tehlikede!

    Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı listede yer alan firmalar, taklit ve tağşiş yaparak halk sağlığını tehdit ediyor. Sahte ürünlerin uzun vadede çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceği uzmanlar tarafından vurgulanıyor. Vatandaşların, güvendiği ve bilinen markalardan alışveriş yapmaları, özellikle ürünlerin ambalaj bilgilerini dikkatle incelemeleri gerektiği hatırlatılıyor.

Bursa’da Hangi Firmalar Var?