Bursa Büyükşehir Belediyesi, Acemler ile Mudanya Kavşağı arasındaki Soğukkuyu bölgesinde, özellikle trafikteki sıkışıklığı azaltmak için önemli bir projeye imza atıyor. Acemler’deki trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak amacıyla başlatılan yol genişletme ve bordür düzenleme çalışmaları hızla devam ediyor. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmaların ilk etabı başarıyla tamamlandı. Proje, Bursa İzmir Karayolu Acemler Kavşağı ile Mudanya Kavşağı arasındaki trafik sorununu çözmeyi hedefliyor.
İzmir Yolu üzerinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında 50 adet iş makinesi kullanıldı ve asfaltlama işlemleri tamamlandı. Toplamda, 576 ton frezeleme, 933 ton dolgu ve 2055 ton PMT kullanıldı. Ayrıca, 1250 metre aydınlatma hattı ve 30 adet aydınlatma direği yerleştirildi. Çalışmalar kapsamında, özellikle sürücüler için yönlendirme işaretleri de dikkat çekiyor; 19 adet yönlendirme oku ve 4 adet Mudanya, 15 adet İzmir yönlendirme şablonu uygulandı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Acemler'deki trafik sıkışıklığını çözmek için başlatılan bu projeyle ilgili açıklama yaptı. Başkan Bozbey, "Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından sürücüler, Acemler İstasyonu ve BUSKİ binası önünden sağlıklı bir şekilde seyahat edebilecek. Sol 3 şeritten İzmir istikametine, sağ şeritlerden ise Mudanya ve Hürriyet yönlerine gitmek mümkün olacak. Bölgede trafiği rahatlatacak bir sistemle hizmeti sunacağız" dedi.
Ulaşım altyapısındaki bu önemli adımlar, şehre ulaşımı daha konforlu hale getirmek için atılan diğer adımların bir parçası. Bozbey, ayrıca bilimsel verilere dayanarak yapılan bu çalışmalarla, Bursa'nın ulaşım ağının çok daha verimli hale gelmesi gerektiğini belirtti.