Nilüfer ilçesi Çalı Mahallesi'nde yap-sat usulüyle başlayan inşaatta, arsa sahipleri anne S.Y. (78) ve oğulları H.Y. (59) ve Ş.Y. (57) arasında yaşanan anlaşmazlık, inşaatın müteahhidi Ahmet Bayram’ı ve hak sahiplerini mağdur etti. Sözleşmeye göre, inşaatın belirli aşamalarında daire satışlarının yapılması gerekiyordu, ancak yer sahipleri bu satışları devretmedi. Aradan geçen yıllara rağmen tapular teslim edilmedi ve hak sahipleri mağduriyetlerini dile getirdi.
İnşaatın Bitmesine Rağmen Tapular Teslim Edilmedi
İnşaat yüzde 50 tamamlandığında 14 daire daha satışa sunulmalıydı, ancak yer sahipleri bu şartları yerine getirmedi. İnşaat yüzde 80 tamamlandığında da satışlar verilmedi ve tapular verilmediği için daire sahipleri mağdur oldu. Müteahhit Ahmet Bayram, “Bizim haklarımız verilmedi, inşaat bitmiş olmasına rağmen satışları alamadık, biz de mağdur olduk” diyerek durumun zorluğunu anlattı.
Dükkanlara Zorla Giriş ve Güvenlik Kamerası Görüntüleri
Tapu devri sağlanmadığı için arsa sahipleri, kendilerine verilen dükkanlara izinsiz olarak girmeye başladılar. Güvenlik kamerası görüntülerinde, anne ve oğulları, dükkanlara kilitlerini kırarak girdi. Bayram, “Onlar dükkanlara girerken, biz yasal hakkımızı savunmak için mahkemeye başvurduk, ancak yer sahipleri dükkanlara zorla girmeye devam ettiler” dedi.
Tapusuz Evde Yaşayanlar: Mahkemenin Sonucunu Bekliyorlar
Tapusunu alamayan daire sahiplerinden Mustafa Kanal, “Evimizde oturuyoruz, ama tapumuz yok. Bu konuda mağdur olduk, artık mahkememizin sonuçlanmasını istiyoruz” diye konuştu. Diğer hak sahipleri de, dairelerinin tapularının teslim edilmesini talep etti.
İnşaat müteahhidi Ahmet Bayram, tapuların hak sahiplerine teslim edilmesi ve yasal hakların verilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu yapı, bizim öz sermayemizle yapıldı, ancak tapular hala verilmedi” dedi. Bayram, söz konusu mağduriyetlerin çözülmesini ve hukuki sürecin hızlanmasını bekliyor.