Bursa

Bursa'daki Dev Fabrikayı Alan Fransız Şirketinden Yeni Yatırım Kararı!

Bursa’da Durmazlar Makine bünyesindeki Duray Ulaşım Sistemleri’ni satın alan Fransız menşeli Alstom, Türkiye’deki yatırımlarını genişletme kararı aldı.

Abone Ol

Bursa’da Durmazlar Makine bünyesindeki Duray Ulaşım Sistemleri’ni satın alan Fransız menşeli Alstom, Türkiye’deki yatırımlarını genişletme kararı aldı. Alstom’un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Henri Poupart-Lafarge, Türkiye’nin kendileri için inanılmaz bir pazar olduğunu belirterek, demir yolu projelerine katkıda bulunmaya devam edeceklerini açıkladı.

Türkiye Demir Yollarına Büyük Katkı

Henri Poupart-Lafarge, Türkiye’nin ticaret yollarının kesişme noktasında bulunduğunu vurgulayarak, Alstom’un Türkiye’deki varlığını daha da güçlendirmek istediklerini söyledi. "Bağımsız bir üretim merkezine sahip olduktan sonra, tren üretimi kapasitesini artırmak için büyük yatırımlar yapacağız. Türkiye pazarındaki demir yolu gelişimine katkıda bulunmayı ve bu sektördeki yatırımları genişletmeyi planlıyoruz." dedi.

Türk Tedarikçileriyle Güçlü İşbirliği

Alstom, Türkiye’yi sadece bir pazar olarak değil, aynı zamanda tedarik ortaklarıyla da işbirliği içinde oldukları bir ülke olarak gördüğünü belirtti. Avrupa'daki bazı trenlerinde Türk tedarikçilerinin ürünlerini kullandıklarını ifade eden Lafarge, Türkiye'deki sanayi ile uzun vadeli bir işbirliği kurduklarını dile getirdi.

Bursa'da Dev Fabrikayı Almışlardı!

Alstom, Temmuz 2024’te Bursa'daki Duray Ulaşım Sistemleri'ni bünyesine katarak Türkiye'deki faaliyetlerini genişletmişti. 64 ülkede faaliyet gösteren Alstom, 85 bin kişiyi istihdam ediyor ve düşük karbonlu bir gelecek için sürdürülebilir hareketlilik çözümleri sunuyor. Şirketin ürün portföyü, yüksek hızlı trenlerden metrolara, sinyalizasyon sistemlerinden dijital mobilite çözümlerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.