Şenlikte Kadın Gücü Öne Çıktı

Bursa'nın Hüdavendigar Kent Parkı, Girişimci Üreten Kadınlar Derneği'nin düzenlediği alışveriş şenliğine ev sahipliği yaptı. Şenlikte, çeşitli ürün yelpazesiyle tezgahlar dolup taşarken, kadınlar el emeği ürünlerini ziyaretçilere sundu. Kadın girişimciler, etkinlikle hem sosyalleşti hem de kendi ev ekonomilerine katkı sağladı.

Genc Gazete Bursanin Uretici Kadinlari (2)

Şenliğin Geleceği İçin Umutlu Yorumlar

İznik Üreten Kadın Girişimci İşletme Kooperatifi Kurucu Başkanı Havva Çandar, “Bursa'nın Nilüfer ilçesinde 100 üretici kadının kendi üretimi olan ürünleri, buraya getirip pazarladıkları bir alışveriş şenliği gerçekleştiriyoruz. Şenliğimizin maksadı burada iş hayatı olmayan kadınlarımızın istihdamını ve kendi evlerinde ürettikleri ürünlerin onlara ekonomi olarak dönmesini sağlamak” dedi.

Havva Çandar, ilk kez düzenlenen organizasyonun büyük ilgi gördüğünü belirtti. Gelecek aylarda da düzenlenmesi planlanan şenliğin, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle devam etmesini umuyorlar. Ayrıca, Beypazarı'ndan ilham alarak benzer bir etkinlik düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.

Genc Gazete Bursanin Uretici Kadinlari (3)

Katılımcılar ve Ziyaretçiler Memnun

Bursa Girişimci Üreten Kadınlar Derneği Kurucu Başkanı Nazife Erdil, “Bursa'nın en büyük parklarından biri olan Mihraplı Kent Parkı'nda derneğim ve üyelerimiz adına çok mutlu olduk. Çünkü burası potansiyel olarak çok kalabalık bir park” dedi.
Genc Gazete Bursanin Uretici Kadinlari (5)

Nazife Erdil, etkinliğin büyük bir başarı elde ettiğini ve katılımcıların memnuniyetinin kendilerini sevindirdiğini söyledi. Kadınların ev ekonomisine katkıda bulunma istekleri, şenliğin önemini artırıyor.

Genc Gazete Bursanin Uretici Kadinlari (4)

Kaynak: İHA