Bursaspor Başkanı Enes Çelik, Yüzüncü Yıl Atatürk Stadı'nda yeni sezon öncesi yapılacak çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Taraftarların daha konforlu bir ortamda maçları izlemeleri için gerekli adımların atılacağını belirten Çelik, ilgili makamlarla görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

Tel Örgüler Kaldırılacak

Bursaspor Yönetimi, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yaparak Yüzüncü Yıl Atatürk Stadı'nda zemin yenileme çalışmalarına başladı. Yeşil Beyazlı ekip, önümüzdeki sezon maçlarını hibrit çimde oynayacak. Başkan Enes Çelik, stadyumla ilgili taraftarlardan gelen taleplerin dikkate alındığını ve bu doğrultuda üç önemli konuya odaklanıldığını belirtti. İlk olarak tel örgülerin durumu hakkında açıklamalarda bulunan Çelik, şunları söyledi:

“Stadyumumuzda ilk üç sıranın güvenlik nedeniyle boş tutulması ve tel örgü uygulaması geldiğimiz bu çağda bize yakışmıyor. Bu hususta, İl Güvenlik Kurulu ile kulübümüz adına yapacağımız toplantı ile bu sorunu çözeceğimize inanıyorum. Sorun çözüldükten sonra Bursaspor’a yakışmayacak şekilde tutum gösteren kişilerin stada girememeleri noktasında elimizden geleni yapacağımızı bildirmek isterim.”

Yaşam Alanları Oluşturulacak

Yüzüncü Yıl Atatürk Stadı'nın yaşam alanlarının artırılması ve taraftarların aileleriyle vakit geçirebileceği mekanların oluşturulması için çalışmalar başlatıldı. Bursaspor Başkanı Enes Çelik, bu konuda belediyelerle gerekli görüşmelere başladıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Stadyum etrafında taraftarlarımızın aileleriyle birlikte vakit geçirebileceği, maç saatleri dışında da canlılık kazandıracak ve kulübümüze gelir getirebilecek işletmeler açılması konusuyla alakalı belediyelerimizle gerekli görüşmelere başladık. İnşallah en kısa sürede bunu gerçekleştirmek istiyoruz.”

Stadyumda zemin yenileme çalışmalarının yanı sıra genel temizliğin de yapılacağına dikkat çeken Enes Çelik, “Stadyumumuzda koltuk bakımı, tuvalet ve genel temizlik konularında gerekli çalışmaların yapılacağından şüpheniz olmasın.” şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: www.bursasporluyuz.org