Bursaspor, yer aldığı Nesine 3.Lig’de iç sahadaki ilk maçını 15 Eylül Pazar günü Yüzüncü Yıl Atatürk Stadı’nda Tokat Belediye Plevnespor ile oynamış ve o karşılaşmadaki 41 bin 300 seyirci; hem 3.Ligin hem de Bursaspor’un en kalabalık maçı olarak tarihe geçmişti.

Yeşil Beyazlılar, iç sahadaki 2.maçını 29 Eylül Pazar günü Nesine 3.Lig 1.Grup’un iddialı takımlarından Muşspor ile oynayacak.

Bursaspor Muşspor Maçında Seyirci Rekoru Bekleniyor! Burulaş'tan İzdihama Karşı Özel Önlemler

MUŞSPOR MAÇINDA YENİ SEYİRCİ REKORU BEKLENİYOR

Bu maç öncesi kombine bilet satışının 21 bine yaklaşması, Bursaspor’un 3 maçını da kazanarak zirvede yer alması, Musspor karşılaşmasına olan ilgiyi daha da arttırdı.

Ayrıca Bursa’da 100 binin üzerinde Muş doğumlu insanın yaşaması nedeniyle 2 bin 168 kişilik deplasman seyircisi kontenjanının da dolması bekleniyor.

Bu şartlar altında Pazar günü oynanacak Bursaspor-Muşspor karşılaşmasında hem 3.Lig hem de Bursaspor tarihi açısından yeni bir seyirci rekorunun kırılması güçlü bir olasılık olarak görülüyor.

İZDİHAM OLMAMASI İÇİN…

40 binden fazla kişinin Yüzüncü Yıl Atatürk Stadı’nda olması, maça geliş ve özellikle maç çıkışında büyük bir insan yoğunluğuna yol açacak.

Gerek trafik sıkışıklığı gerekse Bursaray Bursaspor-Acemler Metro İstasyonu’ndaki yığılma, maç sonralarındaki en büyük şikayetlerin başında geliyor.

Bu şikayetlerin minimum düzeyde olması için Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BURULAŞ) maç ile ilgili bazı önlemler aldı.

Bursaspor Muşspor Maçında Seyirci Rekoru Bekleniyor! Burulaş'tan İzdihama Karşı Özel Önlemler (2)

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli.

FAHRETTİN BEŞLİ ÖNLEMLERİ AÇIKLADI

BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, bu önlemler konusunda SporBursa’nın sorularını yanıtladı.

Beşli, maç çıkışında Bursaray ile seyahat edecek taraftarların izdiham yaratmadan istasyona girebilmesi için doğu ve batı giriş turnikelerine sıralı bariyer sistemleri takılacağını belirterek şunları söyledi:

“İlave olarak doğu çıkış turnikeleri demir kapılarla tamamen kapatılacak. Bursaspor Acemler İstasyonu içinde normalden fazla sayıda güvenlik görevlileri bulunduracağız ve olaylara müdahale edeceğiz. Bu konuda Bursa Emniyet Müdürlüğü’nden de takviye polis ekibi talep ediyoruz.

Bursaray Bursaspor Acemler İstasyonu platformunda trenlerde kapı kolu çekilmesi gibi olaylar yaşandığında, olayı çözüp treni hareket ettirebilmek için yedek tren sürücüleri görev yapacak.

Bursaspor Muşspor Maçında Seyirci Rekoru Bekleniyor! Burulaş'tan İzdihama Karşı Özel Önlemler (3)

YEDEK BURSARAY TRENLERİ SÜRÜCÜ OLARAK HAZIR BEKLEYECEK

Öte yandan BURULAŞ ana depoda yedek trenleri sürücülü olarak hazır halde bekletiyor olacağız. Acemler istasyonunda yolcu yoğunluğu olduğunda yedek trenler devreye girerek ek sefer yapacaklar.

Merdiven, asansör, turnike ve kiosk arızalarına acil müdahale edecek bakım ekipleri maç yoğunluğu bitene kadar Bursaspor Acemler İstasyonu’nda görev yapacaklar. Ayrıca arkadaşlarımız sürekli olarak istasyon platformuna uyarıcı anonslar yapacaklar.”

EK OTOBÜSLER DE HAZIR OLACAK

BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli ayrıca taraftarların güvenli ve hızlı bir şekilde maç sonu evlerine ulaşması için BURULAŞ Ailesi olarak ellerinden gelen tüm fedakarlığı göstereceklerini vurgulayarak, “Bursaspor Acemler Bursaray İstasyonu yanındaki otobüs duraklarında da yeterli sayıda otobüs şoförlü olarak hazır halde bekletilecek ve ek seferler düzenlenecek” dedi.

Kaynak: www.bursasporluyuz.org