Bursaspor Başkanı Enes Çelik Bursa Haber TV’de, kulübün mali durumu ve gelecek planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, transfer tahtasının açılması, borçların azaltılması ve sponsorluk anlaşmalarıyla ilgili detayları paylaştı.

"Transfer Tahtasını 220 Milyon TL'ye Açtık"

Enes Çelik, transfer tahtasının tüm maliyetlerinin 430 milyon TL'ye yaklaştığını belirterek, bu süreçte yaşadıkları zorlukları anlattı. Çelik,"Biraz karamsar bir süreç yaşadık. Birçok isimle henüz göreve gelmeden görüştük. Başkan olduktan sonra daha fazla uğraştık. Nasıl olsa açılacak diye düşündü bazı isimler. Ama niyetimiz temiz olunca Allah da yardım etti. 220-230 milyon lira civarına pazarlıklar bitti" ifadelerini kullandı.

Genc Gazete Bursaspor (1)

İki Yabancı Oyuncunun Dosyası Beklemede

Transfer tahtasında henüz yer almayan iki yabancı oyuncunun dosyalarına da değinen Çelik, "İlerleyen süreçte bunlar ara ara tahtaya girebilirler. İnşallah anlaşıp kaldırırız" dedi. Ana yükü 160 milyon TL nakit ödeme, 70 milyon TL çek ve Süper Lig'e çıkınca ödenecek primlerle hafiflettiklerini belirtti.

Bursaspor’un Iç Saha Bilet Fiyatları Belli Oldu

"Borcu Yıl Sonuna Kadar Yarısına İndireceğiz"

Kulübün borcunu azaltma planlarından bahseden Çelik, "1.6 milyar lira borcumuz vardı. 430 milyon liralık tahtayı kapattık. Benzinlik satışından da 170 milyon liralık bir rakam şu an icra dairesinde sıra cetveli yapılıyor. Oradan alacaklılara dağıtılacak. 130 milyon liralık vergi borcumuzun 110 milyonu buradan kapanacak. Vergi borcumuz %90 oranında azalacak. Bunu yapılandırmazsak 2. Lig’de puan silme cezasıyla karşılaşacaktık. O yüzden çok iyi oldu bizim için" şeklinde konuştu.

Çelik, kalan 170 milyon TL'nin 45 milyon TL'sinin bankalara gideceğini ve böylece borcun 1 milyar liranın altına ineceğini belirtti. Ayrıca, borcun 600 milyon lirasının eski yöneticilere olduğunu ifade ederek, "İnşallah Bursaspor’un borcunun yarıya yakınını kapatmış olacağız. Yılbaşına kadar bu noktaya geleceğiz diye düşünüyorum" dedi.

Bursaspor Pankartları Dünya Gündeminde Almanya'da Ay Yıldızlılara Destek!

Sponsorluk Gelirlerinde Süper Lig'i Geride Bıraktık

Sponsorluk anlaşmalarına değinen Enes Çelik, forma kol sponsorluğunu 5 milyon TL'ye, sırtı 10 milyon TL'ye, göğsü 22 milyon TL'ye, tozluğu ise 1 milyon TL civarında verdiklerini açıkladı. Şort için de iyi bir rakam hedeflediklerini belirten Çelik, "Stat ismi için de görüşüyoruz. Ben Süper Lig’deki takımlara baktım, Süper Lig’deki 7-8 tane takımın önünde vermişiz bu reklamları. Bir de düşünün Süper Lig'de olsak kaça verecektik... Bursaspor’un marka değerinin bu noktalara inmesi bizim elimizi kolumuzu bağladı" ifadelerini kullandı.

Bursaspor, 2 Bin Taraftarıyla Sezonu Açtı (4)

"Yönetim Olarak 200 Milyon Lira Verdik"

Yönetim kurulunun kulübe yaptığı katkılardan bahseden Çelik, "Biz yönetim olarak 200 milyon lira verdik. Bu paranın tamamı hibe edildi, bu paralar valilik onaylı bağış hesabına geldiği için zaten geri alınması mümkün değil" dedi.

Bursaspor’da Kombine Fiyatları Belli Oldu

Taraftar Desteği En Büyük Gücümüz

Taraftarın kulübe sağladığı maddi ve manevi desteğe vurgu yapan Enes Çelik, "Biz 40 bin taraftara oynadığımız zaman öyle gelirler gelir ki… Zaten 4 milyon TL civarı bilet geliri oluyor, Store o gün 2 milyon TL ciro yaptı. Maddi manevi en büyük destek o stadın dolması. Bu bizim şehir dışında yaptığımız ziyaretlerde göğsümüzü kabartıyor" şeklinde konuştu.

Bursaspor Taraftarından Başkan Bozbey'e Sevgi Seli2

"Borçların Kapatılması İçin Herkes Bir Şeyler Yapmak İstiyor"

Bursaspor'un marka değerinin düşmesinin kendilerini zorladığını belirten Çelik, borçların kapatılması için çeşitli adımlar atacaklarını ifade etti. "Burada herkesin bir payı varsa tabii ki biz de diyeceğiz ki 'Abi borcundan şu kadarını feragat edersen, şöyle bir anlaşma yapalım' gibi insanlara gideceğiz. Ben umutluyum herkes bir şeyler yapmak istiyor" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi