İnegöl'de birçok vatandaşımızın merak ettiği BUSKİ içme suyu ve altyapı çalışmalarıyla ilgili tüm soruları Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin'e sorduk.

İnegöl'deki içme suyu çalışması ne zaman bitecek?

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin, planlanan şekilde çalışmalar devam ederse, 2025 Nisan ayı sonunda içme suyu merkez ana hatlarının bitirilmesinin planlandığını belirtti. Dış mahalleler dahil Akhisar, Yenice, Cerrah, Alanyurt bölgelerindeki çalışmaların Nisan 2025'te bitirilmesi planlanıyor. Yapılan çalışmaların en önemlisi, 71 km uzunluğundaki ana boru hattının çelik borularla döşenmesi. Bu boru hattı bitirildiğinde İnegöl kuyu suyu içmeyecek. Boru hattının ve altyapı çalışmalarının bitmesiyle borulardaki kaçak oranı yüzde 60'tan yüzde 10'a kadar düşecek. Çalışma sonlandırıldığında İnegöl'ün ve çevresinin içme suyu altyapı haritası da net bir şekilde ortaya çıkmış olacak. Alinur Aktaş döneminde başlayan proje, büyükşehir belediye başkanının değişmesiyle beraber projede herhangi bir aksaklık olmadan devam ettiriliyor. Proje bitiminde İnegöl, Alanyurt, Akhisar, Tokiler, Yenice ve Cerrah'ın su sorunu kalmayacak.

Whatsapp Image 2024 07 31 At 120744 2 Gencgazete

Vatandaşlar çalışmalar sonrasında asfaltlamanın geç yapıldığını söylüyor konuyla ilgili ne söyliyeceksiniz?

Çalışmalarda birçok farklı müteahhit firmanın olması, bazı bölgelerdeki asfaltlama çalışmalarında gecikmeye sebep oluyor. Kazılan bölgelerin üstü kapatıldıktan sonra en erken 1 ay içerisinde asfaltlama yapılabiliyor hemen asfaltlama yapılırsa  asfalt yapılan yollarda çökme tehlikesi oluşuyor.

Vatandaşların bu konuda sabır ve anlayış göstermelerini rica ediyoruz, çünkü bu çalışmalar sadece bizim değil, İnegöl'ün geleceğini ilgilendiren çalışmalar.

Muhabir: Abdullah Argun