BUSKİ Kasımefendi Caddesini Unuttu mu?

Abone Ol

Merhaba sevgili okurlarımız, hepinize hayırlı haftalar diliyorum. Geçtiğimiz haftalarda bir videoyla ve sonrasında da bir haberle İnegöl'de devam eden altyapı çalışmalarıyla ilgili vatandaşlarımızın isteklerini ve önerilerini birkaç kez gazetemizde ve internet sitemizde gündeme getirdik.

İnegöl'ün birçok yerinde devam eden altyapı çalışmaları, vatandaşların ciddi mağduriyetler yaşamasına sebep oluyor. Özellikle, uzunca bir süredir asfalt atılmayan, Kasım Efendi Caddesi'nin Sarı Cami'ye kadar olan kısmının altyapı çalışması bitmesine rağmen asfaltının atılmaması, o bölgedeki esnafı çok zor durumda bırakıyor. Konuştuğumuz esnafların çoğu, cirolarının ciddi bir şekilde düştüğünü tozdan ve çamurdan bezdiklerini belirtiyor.

İnsanların daha temiz suya ulaşması, yağmur sularının boşa gitmemesi ve kanalizasyonların daha düzgün olması için yapılan bu çalışmaların elbette gerekli olduğunu biliyoruz. Ancak iki ay önce kazılan ve ortalama bir ay sonra zemin oturunca asfaltlanması gereken Kasım Efendi Caddesi'nin Sarı Cami'ye kadar olan bölümü bir türlü asfaltlanamıyor.

Yetkililerin bölgeye gelerek durumu yerinde görmelerini rica ediyoruz. O bölgeyi araçlarıyla kullanmalarını öneriyoruz; zira bizler de İnegöl merkezine gitmek istediğimizde o yolu kullanmamak için alternatif güzergâhlar arıyoruz. Avarlar Kavşağı'na kadar gidip oradan dönerek Orman İşletmesi önünden yolumuza devam ediyor ya da Su Yolu Caddesi'ni kullanıyoruz.

Daha güzel bir İnegöl için çalışalım, ancak vatandaşın ve BUSKİ'nin koordinasyonunu sağlayacak, buradaki sıkıntıyı görecek bir çözüme ihtiyacımız var. Bu anlamda yetkililere tekrar sesleniyoruz: Bu ayki asfaltlama programınızda mutlaka vardır, ama bir an önce Kasım Efendi Caddesi'nin Sarı Cami'ye kadar olan bölümünü asfaltlamanız gerekiyor. Çünkü orası çok yoğun kullanılan bir bölge.

Umarız bu çağrımız yetkililere ulaşır. Sağ olsunlar, bu konunun muhatapları olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ ve ilçe başkanımız; ulaşmak istediğimiz tüm yetkililere hızlıca ulaşabiliyor ve çabuk cevap alabiliyoruz. Ancak sanırım Kasım Efendi Caddesi'ni unuttular.

Vatandaşlar ve esnaf olarak, yaşadığımız mağduriyetin bir an önce giderilmesini bekliyoruz. Altyapı çalışmalarının tamamlanarak yolların asfaltlanması, hem trafik akışını rahatlatacak hem de bölge esnafının işlerini olumlu yönde etkileyecektir. Kalın sağlıcakla...